Óvodásokat veszélyeztetett büntetőfékezéssel az agresszív sofőr, most felfüggesztettet kért rá az ügyészség

Ugrott a jogsija.

40 óvodást szállító busz előtt büntetőfékezve okozott balesetet egy pilisvörösvári férfi Szentendrén. A Budakörnyéki Járási Ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és rongálás vétsége miatt felfüggesztett szabadságvesztést, pénzbüntetést és járművezetéstől való eltiltást kért az elkövetőre. Ezt Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője közölte a 24.hu-val.

A férfi kisteherautóval próbált besorolni a 11-es számú főúton a busz elé. A busz vezetője több más járművet beengedett maga elé, ám a vádlottat már forgalmi okok miatt nem tudta.

A pilisvörösvári férfi végül a busz mögé besorolás után azonnal, dudálások közepette előzni kezdett, majd elé vágva többször is hirtelen fékezésre kényszerítette a gyermekeket szállító járművet. Végül az utolsó fékezésénél a busz vezetője, hogy óvja a jármű utasait, nem alkalmazott blokkoló fékezést, így nekicsapódott a furgonnak.

Az autóbuszon három és hat év közötti kisgyermekek utaztak az óvónőikkel. Ugyan senki nem sérült meg, de a buszban 300 ezres, a kisteherautóban pedig 100 ezer forintos kár keletkezett.

A vétkes sofőr először tagadta a bűnösségét, sőt, még panaszt is tett a gyanúsítás ellen. Később már ugyan beismerte tettét, de azzal védekezett, hogy nem is büntetőfékezett ő olyan nagyot. Tettét súlyosbítja, hogy a jármű elején és hátulján is egyértelmű jelzések mutatták, a buszon gyermekek utaznak.

Valódi Hírek