Hodász András megtörte a csendet: Őszintén beszélt párkapcsolatáról

Nem titkolózik tovább.

Hírportálunk is beszámolt róla, hogy az Orbán-kormányt gyakran kritikával illető, ám a Magyarországi Katolikus Egyház tanításához mindig nagyon erősen ragaszkodó Hodász András egykori katolikus pap az Instagram-oldalán coming outolt, vagyis bevallotta, hogy meleg.

Ebben a legérdekesebb az, hogy Hodász papként gyakran úgy nyilatkozott, hogy a homosz*xualitás egy hatalmas bűn, amely miatt az érintetteknek meg kell térnie, tehát ki kell gyógyulniuk belőle.

Azóta Hodász megtörte a csendet, és a válaszonline.hu újságírójának, Stumpf Andrásnak interjút adott.

A beszélgetés során az egykori pap arról beszélt, hogy meleg férfiként nagyon sok szorongás közepette tudta csak képviselni az egyház melegellenes álláspontját, de azt mindenkinek figyelembe kell vennie, hogy „ő egy maszkot viselt„, amivel képviselni tudta az egyház tanítását.

„Ott én a maszk alatt is maszkot viseltem.

Az elmúlt tíz évben, minél többen hallgattak rám, minél láthatóbb lettem a nyilvánosságban, annál inkább éreztem úgy, hogy meg kell felelnem bizonyos elvárásoknak.”

Hozzátette: mindig gyomorgörccsel olvasta vissza a nyilatkozatait, hogy vajon megfeleltek-e azok az egyház tanításának.

Ezt követően Hodásznak feltette Stumpf az egyik legnagyobb kérdést: most, hogy bevallotta az érintettségét, immáron támogatja a melegházasságot?

Erre válaszolva az egykori pap kiemelte, hogy az egyházi házasság fogalmát továbbra is joga van meghatároznia az egyháznak, ezt továbbra is így gondolja, azonban az állami házasság mellett lát érthető érveket, de úgy gondolja, hogy ezt nem az ő tiszte megítélni.

A beszélgetésből ezután az is kiderült, hogy Hodász jelenleg meleg párkapcsolatban él.

Az ország Hodász atyáját arról is kérdezte Stumpf, hogy mit fog kezdeni magával a jövőben – jelenleg baristaként dolgozik egy kávézóban, illetve a Szemlélek magazinnál gyárt tartalmakat, félállásban.

Erre válaszolva az egykori pap elárulta, hogy

szeptembertől szeretne indítani egy Youtube-csatornát,

ahol olyan embereket szólítana meg, akik valamiért eltávolodtak az egyháztól, de vágynak „lelki töltődésre„.

Valódi Hírek