Rónai Sándor: Minden félelmünk beigazolódott; egy éve megmondtuk, hogy ez vár Magyarországra

A DK már tavaly kongatta a vészharangot.

Megírtuk, hogy az Eurostat friss jelentése szerint Magyarországon emelkedtek leginkább az árak az Európai Unió egész területén.

Rónai Sándor csütörtöki online sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet: az árnyékkormány csaknem egy éve megjósolta; ha marad az Orbán-kormány, marad a brutális infláció, és szembesülhetünk Európa legnagyobb áremeléseivel.

„Sajnos, igazunk volt…”

– mondta a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, majd hozzátette: az orbáni infláció az európai átlag háromszorosa.

A DK szerint ahhoz, hogy vége legyen a mérhetetlen drágulásnak és az Európa-rekorder inflációnak, Orbán Viktoréknak távozniuk kell.

Amíg ők vannak a kormány élén, addig nincs esély a változásra – mondta a képviselő. Azonban Dobrev Klára és szociáldemokrata árnyékkormánya felkészült arra, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és végre a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – hangsúlyozta Rónai Sándor.

„Ennek ma az Orbán-kormány az egyetlen akadálya, mert a görcsös ragaszkodás a hatalomhoz csak tovább emeli az árakat a boltokban”

– mutatott rá a DK politikusa.

Rónai hozzáfűzte, hogy az árnyékkormány antiinflációs csomagja 13 intézkedést tartalmaz a felfüggesztett uniós pénzek megszerzésétől az euró bevezetési céldátum kitűzésén át az alapvető élelmiszerek áfájának ideiglenes eltörléséig. A csomag részleteiről >>ITT<< számoltunk be.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek