Pofaszakasztó: Ennyit keresnek havonta a Fradi focistái

Minden forint jó helyre ment!

Bár hatalmas a titkolózás a hazai focisták fizetése körül, az UEFA éves összefoglalójából, valamint a vállalati beszámolókból meg lehet becsülni a játékosok tavalyi nettó átlagkeresetét klubonként. A bérük átláthatósága fontos lenne az „árazásuk” szempontjából, valamint az adófizetők is kíváncsiak, mekkora összegekkel támogatja a kormány a hazai focit.

A 2021/2022-es szezonban a magyar klubok az átlag közel 60 százalékát fordították játékosaikra, a többit pedig elosztották a többi alkalmazott között.

Emellett a tavalyi évben átlagosan 2,5 milliárd forintot költött egy magyar focicsapat a bérekre az adók és egyéb juttatások nélkül. Közülük Ferencváros kiemelkedik 9 milliárd forintjával, azaz tízszer akkora az összeg az esetükben, mint a második helyen álló Kecskemété, vagy például a rivális Újpesté.

A kluboknál komoly különbségekkel kell számolni, hiszen nem mindenhol ugyanannyi a játékosok száma, sőt, vannak fiatalabb focisták, akik jóval kevesebbet keresnek a hétről hétre pályára lépő idősebb társaikhoz képest. Ugyanakkor előfordul, hogy egy-egy ifjú titán is milliókba kerül egyes kluboknak,, így nehéz megtippelni a konkrét összeget a játékosok esetében.

Az egyszerű becslések szerint például

a Fradiban egy labdarúgó átlagosan nettó 11 millió forintot vihet haza havonta.

Az összeg jócskán lekörözi a fehérváriaknál számolt nettó 7,6 milliós apanázst.

A fizetés azonban a jelek szerint nem mindig van összefüggésben a teljesítménnyel: a Fradi ugyanis a minap 3-0-ra kikapott a feröerieknem mellékesen amatőrökből álló! csapatától, a Kí Klaksvíktól a Bajnokok Ligája selejtezőjén.

A vereség után beindult a mémgyár, az internetet elárasztották a jobbnál jobb tartalmak, amelyekből >>ITT<<összegyűjtöttünk párat.

(via szabadeuropa.hu)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek