A rendőrség előre figyelmeztet: Ezeken a helyeken csapnak le a szabálytalankodókra

Az következő napokban érdemes nagyon körültekintően eljárni.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-a alapján fokozott ellenőrzést rendelt el csütörtök 12 órától hétfő 8 óráig a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területére, az M0 autóút teljes hosszára, az M2, M3, M4, M5, M6 autópályák és autóutak Pest vármegyei szakaszára, valamint az ott lévő parkolókra és pihenőkre – derült ki a hatóság friss közleményéből.

Mint írták, a cél a közúti közlekedés, a közrend és közbiztonság rendjének fenntartása, a jogsértő cselekmények elkövetésének megelőzése, felderítése, illetve megszakítása.

Korábban írtuk, hogy egy uniós szintű közlekedési ellenőrzési akció keretében havonta lehet számítani különböző igazoltatásokra. Az akkori információk szerint a napokban teherautókat és a buszokat ellenőrzik: kiemelten figyelnek majd a járművek szabályosságára, a rakományok rögzítésére, a tengelyterhelésre, továbbá a biztonsági felszerelésekre.

Emellett természetesen számítani kell egyéb járművek igazoltatására is, a szabálytalankodók pedig súlyos büntetésre számíthatnak.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek