Balesetet szenvedett egy Budapest és Brno között közlekedő busz, 1 ember meghalt

Szörnyű tragédia.

Balesetet szenvedett egy Budapestről Brnóba tartó buszjárat, miután a csehországi D2-es autópályán összeütközött egy másik járattal. A tragédiában 1 fő — a Magyarországról induló Flixbus sofőrje — életét vesztette, továbbá 76 utas megsérült.

A balesetet követően teljes szélességében lezárták az érintett autópálya-szakaszt, és a mentéshez helikoptert is igénybe vettek. Petr Fiala miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozat családjának, valamint megköszönte a mentésben részt vevők munkáját.

Tomás Berénak, a Flixbus vezérigazgatója elmondta: ugyan nem tartják nyilván az utasok állampolgárságát, 3 fő magyar nyelvű segítséget igényelt. Közülük két főt kórházba szállítottak általános kivizsgálásra, azonban miután nem volt ellátást igénylő sérülésük, hazaengedték őket. A harmadik utas a kivizsgálást is elutasította.

A másik érintett buszban vélhetően indiaiak utaztak. Mint közölték: a másik busz sofőre vesztette életét. A baleset pontos okáról egyelőre nincsenek pontos információi a hatóságoknak.

(hang.hu nyomán)

Valódi Hírek