Megszólalt Varga Mihály, de jobb lett volna, ha inkább csöndben marad

Szerinte minden nagyon szép és minden nagyon jó.

A pénzügyminiszter szerint a magyar gazdaság kilátásai jók, két válságot leküzdve erőteljes növekedést fogunk felmutatni a jövő évben. Varga Mihály a Gombaszögi Nyári Táborba azt is mondta,

„Aki akar és tud dolgozni, az tud dolgozni, nem jelent problémát elhelyezkedni a gazdaságban”.

Arra is a kitért, hogy Magyarországon nagyon feszes a munkaerőpiac, azaz alacsony, 4 százalék körüli a munkanélküliségi ráta. (És a fizetések? Kár, hogy nevetségesen alacsonyak!) Varga beszélt az uniós forrásokról is:

„A kormány részéről nincs B terv, a forrásokhoz való hozzáférés érdekében Magyarország minden feltételt teljesített. Tavaly 4,6 százalék helyett 5 százalék felett növekedhettünk volna, amennyiben megkapjuk ezeket az összegeket”

– tudatta.

Jó hírnek nevezte, hogy magas szinten vannak a külföldi beruházások. Kifejtette: az elmúlt 3 évben már nem Nyugat-Európából és az Amerikai Egyesült Államokból jött a legtöbb tőke, hanem Kínából és Dél-Koreából.

Az energiaárakról is szólt. Mint mondta, ugyan tavaly az egekbe szöktek, de most kompenzáció figyelhető meg, és egyidejűleg az infláció és kamatok is csökkenni kezdtek.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek