Bődületesen bepöccent Orbán Balázs, amiért kiderült, mit tettek a Libriben a Harry Potter-könyvekkel

A reakciója magáért beszél.

Hadházy Ákos vasárnap a Facebook-oldalán tett közzé egy fotót, amelyen jól látható, hogy befóliázták J. K. Rowling Harry Potter-sorozatának egyik tagját, a Bölcsek kövét, egészen pontosan annak eredeti, angol nyelvű változatát. A független képviselő szerint mindez azért történhetett, hogy a Libri megfeleljen a tulajdonos elvárásainak.

A fóliázás annak fényében tűnhet érdekesnek, hogy nemrég zárult le a Libri felvásárlása, amelynek immáron közel 100%-át a kormánypárti káderképzőként elhíresült Mathias Corvinus Collegium birtokolja – „apró” érdekesség, hogy ennek egyik tanára (sic!) és kuratóriumi elnöke, azaz

egyik vezetője Orbán Balázs.

Miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta az adásvételt, szinte azonnal elkezdték lefóliázni a melegséget bármilyen formában megjelenítő könyveket a könyvforgalmazó üzleteiben.

Orbán Balázshoz gyorsan eljutott Hadházy Ákos posztja, aki főnöke stílusában, szóhasználatát teljesen átvéve próbálta cáfolni a látottakat. Írásában a miniszterelnök politikai igazgatója azt állította: a fóliázás mindössze azért történt, mert a nagy értékű, külföldi könyvek esetében ez a bevett szokás.

Orbán azt írta:

Hadházy Ákos a sunyi, sompolygó róka megint hazudozik össze-vissza: szerinte a Harry Pottert gyermekvédelmi okokból csomagoltatja a Libri, miközben a napnál is világosabban látszik (még az általa feltöltött képből is), hogy nagy értékű, külföldi könyvről van szó, amit a piaci szokásoknak megfelelően mindig így védenek a sérüléstől.

Mai tanulság, hogy Hadházy képviselő esetében azt sem szabad komolyan venni, amit kérdez, nemhogy amit állít.

Olvassunk inkább klassz könyveket – pl. Harry Pottert!

Azt mindenki döntse el maga, mennyire helyénvaló, hogy ilyen stílust engedhet meg magának egy szakkollégium, egy elitképző intézmény egyik vezetője. Aki ráadásul a miniszterelnök jobbkeze.

Valódi Hírek