„Pokolra kerültök!” – Durván nekiment Orbánéknak a népszerű műsorvezető a bosszútörvény megszavazása után

Torkig van a kormánnyal.

Mint arról beszámoltunk, kedden az Országgyűlés fideszes többsége 134 szavazattal, 60 ellenében megszavazta a tanárok elnémítását célzó, a köznyelvben csak bosszútörvényként emlegetett státusztörvényt.

A törvény alapján a pedagógusok a közalkalmazotti jogviszonyból 2024. január 1-jével átkerülnek a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyba, változik az óraszámuk, és létrejön a teljesítményalapú bérezési rendszerük is.

A pedagógusok a hatálybalépés előtt megkapják a tájékoztatást arról, hogy a közalkalmazotti jogviszonyuk megszűnik, és nyilatkozniuk kell, szeretnének-e átlépni a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonyba. Eddig közel ötezren jelezték, ha bevezetik a státusztörvényt, felmondanak.

Azok, akik nem írják alá a nyilatkozatot, a jövőben nem dolgozhatnak pedagógusként. Akik idén szeptember 15–29. között írásban úgy nyilatkoznak, hogy nem fogadják el a ma elfogadott törvénymódosítást, 20 évnél kevesebb ledolgozott idő után egyhavi, 20-30 év között kéthavi, afölött háromhavi végkielégítést kaphatnak

Az ügy kapcsán megszólalt a Lilu néven ismert újságíró-műsorvezető, azaz Kovalcsik Ildikó – vette észre a Blikk.

„A kormány, ami így szereti a gyerekeket. Pokolra kerültök”

– írta első Instagram-sztorijában a műsorvezető, majd bővebben is kifejtette a gondolatait:

„Amikor ez a 136 bátor megnyomta ma az igen gombot, nem képzelték maguk elé azt a rengeteg gyereket, akitől ma megint annyit elvettek… Jól alszanak? Este belenézek a fürdőszoba tükörbe, és mit látnak?

Én láttam azokat a gyerekeket, akik a tanáraikért tüntettek… és persze ott vannak azok, akik nem is tudják, éppen mi zajlik, csak próbálnak többek, jobbak lenni. Megszakad a szívem.

Még a lelkem mélyén reménykedem, hogy Novák Katalinnak is. Mert Vader nagyúrban is marad jóság, ugye…”

– írta felháborodott posztjában Lilu.

.

Kapcsolódó cikkünk:

Pofátlan közleménnyel hergeli Pintér a tanárokat a bosszútörvény megszavazása után

.

Valódi Hírek