Pofátlan közleménnyel hergeli Pintér a tanárokat a bosszútörvény megszavazása után

Vastag a narancsbőr.

Hírportálunk is beszámolt róla, hogy ma, vagyis július 4-én az Országgyűlés 134 szavazattal 60 ellenében 0 tartózkodás mellett megszavazta a tanárok elnémítását célzó, a köznyelvben csak bosszútörvényként emlegetett státusztörvényt.

A szavazás után, tehát már délben kiadott egy közleményt a Belügyminisztérium, amiben arról magyaráznak, hogy ez a jogszabály „milyen pozitívan hat a tanárokra”. Kiemelték, a kormány 2023 januárjától 10 százalékos pedagógusbér-emelést előlegezett meg (az élelmiszerárak a másfélszeresükre-duplájukra nőttek az elmúlt évben – a szerk.), sőt azt ígérték, hogy 2025-re a tanárok fizetése elérheti a 800 ezer forintot.

Egyébként a tanárok fizetésével kapcsolatban Pintérék továbbra is Brüsszelre és magyar ellenzékre mutogatnak:

„A pedagógusok jelentős béremelése akkor folytatódhat, ha Brüsszel utalja a Magyarországnak járó uniós forrásokat.

Álszent, amit a baloldal politikusai a törvény kapcsán művelnek: itthon a pedagógusok béremelését követelik, miközben Brüsszelben havi 5-6 millióért azért dolgoznak, hogy a pedagógusok ne kereshessenek 800 ezer forintot”.

A legpofátlanabb rész a Belügyminisztérium közleményében az, hogy „aki eredményesebben tanít” és többet foglalkozik a gyerekekkel, az majd jobban kereshet:

„a köznevelésben a gyermek érdeke az első.

Az új pedagógus életpálya-törvény is azt a célt szolgálja, hogy a gyermekeket nevelő, oktató pedagógusok erkölcsi, szakmai és anyagi megbecsülése javuljon.

Aki eredményesebben tanít, többet foglalkozik a gyerekekkel, jobban kereshet”

– áll a belügy bicskanyitogató közleményében.

Valódi Hírek