Mi történik? Putyin esküdt ellensége komoly akciót indítana az orosz elnök ellen

Már kész is a terve.

A héten kezdődött Alekszej Navalnij tárgyalása: az orosz ellenzéki vezetőt többek között másfél milliárd forint értékű adomány ellopásával, kiskorúak befolyásolásával, állampolgári jogokat sértő nonprofit szervezet létrehozásával, valamint szélsőséges tevékenységek finanszírozásával is vádolják.

Navalnij eközben – emigrációban élő támogatói segítségével – programot hirdetett, amelyben az orosz-ukrán háború kimenetelét is fejtegeti – derült ki a 24.hu vasárnapi cikkéből.

Meglátása szerint

Vlagyimir Putyin katonai veresége elkerülhetetlen.

Úgy fogalmazott:

„A felső vezetés tagjai, akik pénzért és pozíciójuk megerősítéséért képesek háborúzni, nem mennek sehova. Nem repülnek el a Holdra. A vesztes háborúra adott válaszuk a hisztéria és újabb háború előkészítése lesz.”

Hozzátette, hogy a háború után valószínűleg újabb „agymosásra” kell készülni, de erre a küzdelemre ő és a hozzá csatlakozók fel tudnak készülni.

Az egykori ellenzéki vezető szerint a következő 30 évet a börtönben fogja tölteni, sőt, valódi ellenzéki aktivitásra sem maradt lehetőség Oroszországban. Putyin bukott katonai stratégának látja, de politikai teljesítményét kiemelkedőnek véli: szerinte Putyin jól bánik a szavakkal.

A programjában szót ejtett arról is, hogy minden ötödik orosz embernek van olyan hozzátartozója, aki a fronton halt meg.

„Több tízezer sebesült és rokkant, több százezer mozgósított férfi van, akik a saját szemükkel láthatták Putyin valódi háborúját a tehetségtelen és tolvaj tábornokoktól kezdve a zoknik és lőszerek hiányáig”

– fogalmazott Navalnij.

Kifejtette, hogy a decentralizált call centerekkel, üzenetküldő szolgáltatásokkal, és rengeteg technikai munkával létrehozható Oroszországban egy kampány Putyin ellen. Navalnij

mozgósítana több informatikust, marketingest, aktivistát,

és olyan támogatókat, akik nem sajnálják a pénz a kampányra.

Persze a csatlakozás súlyos kockázatot jelent, kérdéses, hogy a bebörtönzött volt politikus programja sikeres lehet-e, ám Navalnijnak korábban is sikerül tömegeket mozgósítani Oroszországban.

Valódi Hírek