Varga Judit újabb részleteket árult el lemondásának okairól (+videó)

Az a jó jel, ha az embert ütik – mondta.

Varga Judit volt igazságügyi miniszter interjút adott a Hír TV-nek, amelyben többek között elmondta, a következő időszak feladata, hogy a Fidesz meghatározza a végleges EP-listát. Várhatóan Varga fog indulni a jövő évi EP-választáson a párt listavezetőjeként, azonban erről még nem született hivatalos döntés.

Varga elmondta, az elmúlt években tárcavezetőként szerzett tapasztalatát szeretné majd hasznosítani Brüsszelben. Ő úgy látja, minden olyan feladatot, amit vállalt, azt miniszterként elvégezte.

„(…) Nem leköszönök, hanem beköszönök”

– viccelődött Varga.

Arra a kérdésre, hogy rengeteg kritika érte a munkáját, amelyből az emberek csak annyit érzékeltek, hogy megállás nélkül harcolt és acsarkodott Brüsszellel, vagy az ellenzékkel, Varga azt mondta:

„az a jó jel, ha az embert ütik, mert akkor jó helyre tapintott.”

Úgy látja, a „gyermekvédelmi törvénnyel” egy hatalmas nemzetközi lobbit lepleztek le.

Kilátásba helyezte, hogy

van mitől félniük azoknak, akik folyamatosan támadják őt itthon,

vagy külföldön, ugyanis – fogalmazott – „azok egy ideológiai harcot képviselnek és a magyar emberek érdekei ellen dolgoznak”.

Varga viszont arra már nem adott egyértelmű választ, hogy hogy ő akart-e Brüsszelbe menni, vagy esetleg más okok húzódnak meg a döntés mögött. Varga csak annyit közölt, hogy korábban is dolgozott ott és látta a folyamatokat. A diplomáciai közegben való jártassága alkalmassá teszi őt arra, hogy az álláspontját érvényesíteni tudja ott is – jelentette ki.

Varga Juditot Tuzson Bence váltja az igazságügyi miniszteri poszton, aki már kért is egy dolgot Orbán Viktortól.

Videó:

(Hír TV/Youtube)

Valódi Hírek