Rendkívüli: Lemond Varga Judit igazságügyi miniszter

Más feladata lesz a jövőben.

Szinte várható volt, hogy hamarosan bejelenti lemondását Varga Judit, hiszen hétfőn megírtuk, hogy ő vezeti majd a Fidesz listáját a 2024-es EP-választáson.

Bár az igazságügyi miniszter a sajtó értesülését nem erősítette meg, annyit azonban elárult, hogy a választás után az Európai Parlamentben szeretné a magyar emberek érdekeit képviselni, és addig is aktívan bekapcsolódik a kampányba.

Közölte, erre sokkal jobban fel kell készülni, mint korábban. Úgy véli, a 2024-es EP-választásnak nagyon nagy a tétje. Elgondolása szerint egy „konzervatív fordulatot” kell elérni az európai intézményekben, és ebben szeretne aktív szerepet vállalni.

„Ez a feladat viszont, ahogyan miniszteri teendőim is, egész embert kíván, ezért a miniszterelnök úrral már közöltem is a lemondási szándékomat július 31-ével.

Azt hiszem, az a helyes, ha az igazságügyi tárca vezetését átadom olyannak, aki erre száz százalékban tud koncentrálni”

– jelentette be a miniszter.

Varga azt mondta, hatalmas megtiszteltetés volt számára ez a négy év, és felemelő érzéssel töltötte el, hogy a magyar érdekeket képviselte.

A jövővel kapcsolatban azt mondta, szerinte vissza kell térnie egyfajta józanságnak, amely az európaiak érdekeit helyezi előtérbe.

„Az elmúlt időszakban sikerült két nagy megállapodást is tető alá hozni Brüsszelben: decemberben a kondicionalitási eljárásban léptünk egy nagyot előre, májusban pedig az igazságügyi csomagot tudtuk lezárni, már csak a végrehajtás maradt hátra.

Épp tegnap hirdettük ki a spanyol és belga partnereikkel Luxembourgban az úgynevezett trióprogramot, és egy egész kormányzati struktúrát állítottuk fel az elmúlt hónapokban a 2024 második szemeszterében esedékes uniós elnökségünk sikeres lebonyolítása érdekében”

– mondta.

Úgy érzi, sokkal többet tud tenni a jövőben, ha az elköteleződése a magyar emberek érdekei iránt az európai politikában kap főszerepet.

Érdekes fejlemény közben, hogy kedden lemondott Kisfaludy László András, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkár is.

(Magyar Nemzet nyomán)

Valódi Hírek