Mi történt? Pintér Sándor kirúgta az OGYÉI főigazgatóját

Müller Cecília megkaphatja a gyógyszerfelügyeletet is.

Egy hétfői keltezésű búcsúlevél tanúsága szerint Pintér Sándor belügyminiszter visszavonta Szentiványi Mátyásnak, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) igazgatójának a megbízatását – írta a Magyar Hang.

A lap birtokába került az a levél, amelyet Szentiványi Mátyás írt az OGYÉI dolgozóinak. Ebben tájékoztatja őket felmentéséről, illetve megköszöni nekik a közös munkát.

Menesztése okáról a távozó főigazgató nem közölt részleteket. A Népszava május 3-án írt arról, hogy az országos tiszti főorvos, vagyis Müller Cecília felügyelheti a gyógyszerpiacot is az OGYÉI-t ugyanis beolvasztják a Nemzeti Népegészségügyi Központba (NNK).

Ugyan minderről még formális kormányzati döntés nem született, az információk szerint egy április 25-i állománygyűlésen szóban tájékoztatták a gyógyszerhatóság dolgozóit a várható szervezeti változásról.

„A mai nappal belügyminiszter úr visszavonta vezetői megbízatásomat,

ami azt jelenti, hogy holnaptól már nem én leszek az OGYÉI főigazgatója”

– írta a levélben Szentiványi.

„Munkámat El Koulali Zakariás főigazgató-helyettes úrnak adom át, aki most szabadságát tölti, ezért amíg ő vissza nem tér, addig Parapatics Tamás főigazgató-helyettes úr fogja a főigazgatói teendőket is ellátni”

– tette hozzá.

Valódi Hírek