Paprikás a közéleti hangulat: Sorra érkeznek a dühös vélemények Varga lemondásáról

Cikkünk frissül.

Megírtuk, hogy Varga Judit bejelentette lemondását. A jövőben ugyanis új feladata lesz: ő vezeti majd a Fidesz listáját a 2024-es EP-választásokon.

Az ügyre sorra reagáltak a magyar politikusok, köztük a DK-s Czeglédy Csaba is. A politikus azt írta:

„Varga Judit lemondásának egyetlen oka van: felelősség terheli őt is, hogy minisztériuma aktívan segítette a végrehajtói maffia működését, helyettese pedig részt is vett benne.”

Szabó Tímea, a Párbeszéd – Zöldek frakcióvezetője a következőképpen reagált a Facebookon:

„Van az a pont, amikor még a Fidesz banánköztársaságában is tarthatatlan lesz a nemzet hajlobogtató szelfibajnoka, Varga Judit. A »nagy reménységekről« sorra derül ki, hogy korrupt kis vackok. Annyiban különböznek a főnöktől, hogy ők még a lopást is bénábban csinálják”.

Donáth Anna, a Momentum politikusa hasonlóan vélekedik, mint a DK-s Czeglédy, szerinte is érintett Varga a Völner–Schadl-féle korrupciós botrányban.

„Varga Judit váratlan lemondásával lényegében elismerte, amit a közvélemény eddig is sejtett: ő is érintett a minisztériumában történt, végrehajtói maffiával kapcsolatos visszaélésekben, és jobbnak látja, ha Brüsszelbe távozik. (…) Ott nem bújhat el a kérdések elől, és nem fog a segítségére sietni a propaganda, az ügyészség, meg az egész hatalmi gépezet”

– írta Donáth.

Arató Gergely Facebook-oldalán reagált a történtekre.

„Jelentkezzen, aki elhiszi, hogy Varga Judit azért mond most le, mert túlságosan igénybe veszi az egy év múlva esedékes EP választás 🤣”

– írta bejegyzésében a politikus.

 

Valódi Hírek