Ebből mi lesz? Németh Szilárd szembeszegült Rogán Antalékkal a kínai vegyianyag-elosztó miatt

Nem tetszik a rezsibiztosnak a kormány terve.

Megírtuk, hogy Kína vasúton szállítaná Magyarországra az Európába szánt vegyianyag-termelésének döntő részét, hogy az itt létrehozott elosztóközpontokból lássák el az európai akkumulátorgyárakat és egyéb ipari létesítményeket.

Sajtóhírek szerint a hivatalos megállapodást szeptemberben tervezik megkötni Kínában. Az ügyben a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetirodát bízták meg.

A Demokratikus Koalíció külön sajtótájékoztatót tartott az ügyben, és jelezték: minden eszközzel küzdeni fognak ez ellen a szörnyű beruházás ellen, amely a külföldi érdekeket szolgálja, veszélyezteti a helyi lakosság egészségét, életét, vízkészletét és az ingatlanjainak az értékét.

Kedden a Fővárosi Közgyűlés ülésén vitát tartottak az ügyben, amelynek során – a fideszes képviselők támogatásával együtt –, megszavazták Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztését egy véderdő létrehozásáról.

Bese Ferenc, Soroksár polgármestere azt közölte: amíg ő a polgármester, addig nem épülhet meg a vegyianyag-elosztó.

Különösen figyelemre méltó, hogy

Németh Szilárd rezsibiztos is kifejezésre juttatta véleményét az ügyben.

„»Kínai vegyiüzem és elosztó épül Soroksáron.«

Ez egy Kari Geri kamu és Soros-média (Direkt-36, Telex) fake news.

Éjjel utánanéztem a nagy főpolgármesteri bejelentésnek, ami a Soros-médiában megjelenteken alapul. Ez nem más, mint a dollárbaloldal külföldről fizetett, előre eltervezett, újabb politikai akciója: hatalmas nagy hazugság, műbalhé, hisztériakeltés. Világos, hogy Kari Geri az eminens budapesti Gyurcsány növendék.

Én Bese Ferenc polgármester úrral értek egyet: nincs soroksári vegyiüzem ügy, nincs ilyen beruházás! És nem is lesz, mert nem engedjük, hogy a soroksáriak feje fölött bárki bármilyen, az itt élőket veszélyeztető tevékenységbe kezdjen.

Minden ipari, logisztikai beruházás csak az itt élők biztonságának megőrzésével, a soroksáriak hasznára és támogatásával lehetséges!

Hajrá, Soroksár!”

fogalmazott bejegyzésében Németh.

(Németh Szilárd / Facebook)

Valódi Hírek