Felkérték az ellenzéki pártokat, hogy álljanak ki az oktatásért a pénteki tüntetésen

Arra kérik őket, utasítsák el a bosszútörvényt.

Nyílt levelet írtak a parlamenti pártoknak a státusztörvénnyel kapcsolatban az oktatási szakszervezetek – tájékoztatta lapunkat közleményében az Egységes Diákfront.

Levelükben arra kérik a parlamenti frakciókat, hogy ezúttal vegyenek részt ők is a 17:00-kor kezdődő pénteki demonstráción, mert – mint fogalmaztak – „az országunk sorsa és jövője a tét”. Arra kérik őket, ne vegyenek részt a kormány színjátékában, és utasítsák el a bosszútörvényt, álljanak ki az oktatásért.

Hangsúlyozták: ahhoz, hogy a kormány meghallja a pénteki tüntetésen a hangjukat, szükségük van minden emberre, diákra, szülőre, pedagógusra, pártszimpatizánsra – oldaltól függetlenül. Azt kérik a politikai pártoktól és támogatóiktól, hogy menjenek el a pénteki tüntetésre, „mert oktatás nélkül nincs jövőnk”.

Nyílt levelüket alább közöljük:

„Nyílt levél a parlamenti frakciókhoz:

Tisztelt parlamenti frakciók és képviselőik!

Az elmúlt években nagyon sok társadalmi csoportot lehetetlenített el a jelenlegi kormány. A bosszútörvény többről szól, mint ellehetetlenítés.

Az országunk sorsa és jövője a tét.

Amennyiben a Parlament elfogadja a törvénytervezetet, akkor szinte azonnal több ezer pedagógus mondhat fel, ami még a mostaninál is elviselhetetlenebb helyzetbe sodorja a magyar oktatást, ezzel egy időben több ezer fiatal diáknak csorbítja a tanuláshoz való jogát a kormány.

Éppen ezért felszólítjuk a pártokat, hogy ne vegyenek részt a kormány hazaárulásában,

utasítsák el a bosszútörvényt és álljanak ki közösen a magyar oktatásért!

Ahhoz, hogy a kormány meghallja a pénteki tüntetésen a hangunkat, szükségünk van minden emberre, diákra, szülőre, pedagógusra, pártszimpatizánsra oldaltól függetlenül.

Arra kérjük a politikai pártokat és a támogatóikat, hogy jöjjenek ki a pénteki tüntetésre,

mert oktatás nélkül nincs jövőnk.

Arra kérjük az ellenzéki frakciókat, hogy hosszú idő után először közösen álljanak ki egy ügyért, mert az oktatás kérdése mindannyiunk jövőjét befolyásolja.

A kormánypárti frakciókról már lemondtunk, a fideszes és KDNP-s képviselők folyamatosan bizonyítják, hogy bármilyen morális, lelkiismereti korlát nélkül készek Orbán Viktor utasításait követni a magyar nemzeti érdekekkel szemben is is, ellenben a Pálfordulás jogát fenntartjuk, mivel rájuk is szükségünk van a modern oktatási rendszerért vívott harcunkban.

Náluk jobban számítunk azokra a kormánypárti szavazókra, akiknek fontos a haza jövője, fontos az ország gazdasági fejlődése, akik azt szeretnék, hogy

Magyarország a következő évtizedekben egy sikeres és boldog ország lehessen!

Meg kell értenie minden magyarnak, hogy fejlett, modern oktatási rendszer nélkül ezek a célok nem érhetők el, és csak a további gazdasági hanyatlás és lejtmenet vár hazánkra.

Várunk mindenkit a pénteki tüntetésünkre, ami 17:00-kor kezdődik a Kossuth téren!”

A Tanítanék és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által közösen szervezett „TÖBBEN VAGYUNK! – TÜNTETÉS A BOSSZÚTÖRVÉNY ELLEN 06.16.” címen megrendezett demonstrációra eddig több mint 7 ezren jelezték részvételi szándékukat az esemény Facebook-oldalán.

„A Kordonkormány benyújtotta bosszútörvényét az országgyűlésben. Álegyeztetéseken játsszák a demokráciát, de semmi lényegi változtatás nem történt! Már annyi mindent elvettek, és most még a személyi szabadságot is fenyegetik. Kiszolgáltatott helyzetet teremtenének a pedagógusoknak, átvezényelnék, a gyerekektől szándékosan elszakítanák szeretett tanáraikat.

Több mint 5 000 pedagógus mondana fel, ha a törvényt megszavazzák.

Ez nem családvédelem, nem is hiba, hanem bűn.

Le a bosszútörvénnyel! Nem adjuk a jövőnket! AZ OKTATÁS MÉG MINDIG NEMZETI ÜGY!”

– írták.

(Egységes Diákfront – Budapest/Facebook)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/06/14/bejelentettek-oriasi-tuntetesre-keszulnek-az-orban-rendszer-ellen-a-szuloknek-uzent-az-egyseges-diakfront

Valódi Hírek