Óriási tüntetésre készülnek az Orbán-rendszer ellen – a szülőknek üzent az Egységes Diákfront

Arra kérik őket, hogy pénteken tartsanak velük.

Beszámoltunk róla, hogy Kövér László házelnök utasításai nyomán megtiltották a parlamenti beléptetéseket a státusztörvény vitájának napján, pénteken.

Az Egységes Diákfront tagjai ezúttal a szülőknek címezték legújabb közleményüket, amelyben többek között arra hívták fel a figyelmet, hogy ők már egy éve az oktatásért küzdenek, most viszont szeretnének tőlük kérni valamit.

Mint írták, arra kérik a szülőket, hogy pénteken tartsanak velük ők is, és támogassák a diákokat jelenlétükkel. Hangsúlyozták: a teljes rendszer átalakítására van szükség.

Az Egységes Diákfront közleményét alább idézzük:

„Kedves Tanárok!

Az oktatásért harcolunk, magunkért, a jövőért, de legfőképp Értetek.

Most viszont mi kérnénk Tőletek valamit.

Mindenki, aki eddig azért nem állt fel, hogy azzal ne okozzon kárt a diákjainak, az most lépjen előre és csatlakozzon! Nem folytathatjuk tovább úgy, ahogy eddig, biztonsági játékkal, óvatoskodással. Sajnos már nem védtek meg minket azzal, hogy megtartjátok az órákat, nehogy lemaradjunk. A mában lehet, de a jövőben semmiképp.

A teljes rendszer átalakítására van szükség,

mert ha ez nem történik meg, magyar gyerekek millióinak kell még majd azokkal a problémákkal szembesülnie, amivel most nekünk, ráadásul hatványozottan. Ugyanazt az elavult tananyagot kell megtanulniuk, egyre kevesebb és egyre kevésbé motivált tanártól. Ugyanazokban a leharcolt épületekben kell tanulniuk, ugyanazokkal az elavult eszközökkel, mint nekünk.

Nem lehet örökké meghúzódva várni, hogy lesz majd jobb és volt már rosszabb. A csenddel, a fejlehajtással a gyerekek jövőjét veszitek el!

Szóval lépjetek! Értünk, magatokért, egy ország szebb jövőjéért.

Kedves szülők!

Több mint egy éve tüntetünk azért, hogy a gyermekeiteknek, így nekünk is egy jobb oktatás jusson. Több mint egy éve tüntetnek a Ti lányaitok, a Ti fiaitok azért, hogy egy szebb és jobb Magyarországon nőhessenek fel.

A kérdés az, hogy mikor döntünk úgy, hogy inkább elmegyünk külföldre.

Mikor sújt le minket is az az apátia, ami bennetek is szorongást kelt nap mint nap?

Mikor kérdezzük meg egy könnygázas este után, hogy oké, de hol volt anya és apa?

Szülőnek lenni biztos nehéz, mi még nem is tudjuk, hogy mennyire. Megteremtitek nekünk a biztonságot, a lehetőségeket, utat mutattok, segítetek. Megdolgoztok azért, hogy esélyünk legyen egy jobb életre, mint ami nektek volt.

A család biztonságát kockára tenni egy reménytelennek tűnő küzdelemért nehéz és félelmetes dolog. Megértjük, de enélkül nem megy.

Nekünk is félelmetes az első sorokban nélkületek. Félelmetes, hogy nem vagytok ott, félelmetes, hogy nem vagyunk elegen.

Kérünk titeket, hogy pénteken gyertek velünk!”

(Egységes Diákfront – Budapest/Facebook)

Valódi Hírek