Itt a vége: Csúnyán ráfázott a melegek kivégzésén örömködő Bencsik András

Pont került az ügy végére, porul járt Orbán propagandistája.

Jogsértőnek ítélte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a HírTV március 26-án adásba került Sajtóklub című műsorszámát; a testület ezen kívül a televíziós és rádiós műsorszolgáltatók kvótakötelezettségeinek teljesülését, illetve a Rádió1 miskolci és kiskunmajsai adásait vizsgálta.

Az NMHH kommunikációs igazgatósága közleményében azt írta: a 2022. évi műsorkvóta-kötelezettségek teljesítésének vizsgálata alapján a médiatanács

öt rádiós és nyolc audiovizuális médiaszolgáltatás médiaszolgáltatójával szemben indított hatósági eljárást.

A vizsgálat során ellenőrizték a rádiók éves adásmenetében a magyar zenei művek sugárzására vonatkozó százalékos arányok teljesülését, valamint az öt évnél nem régebbi magyar zenei művek előírásának való megfelelést, illetve a televíziók esetében az európai, a magyar, illetve ezeken belül az öt évnél nem régebbi európai, illetve magyar művek arányát a 2022. évi műsoridőben.

A Rádió1 miskolci és kiskunmajsai adásait is vizsgálta a médiatanács: a február 27. és március 5. közötti adások elemzése során kiderült, hogy a miskolci rádió hírműsorszámaiban tizenkilenc alkalommal szerepelt burkolt kereskedelmi közlemény, a kiskunmajsai médiaszolgáltatás esetében pedig a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokra irányadó vállalások nem teljesültek.

A hatóság mindkét esetben bírság megfizetésére kötelezte a szolgáltatót, emellett utóbbi ügyben a jogsértés ismételtsége miatt annak vezető tisztségviselőjét is.

A médiatanács állampolgári bejelentések nyomán

indított eljárást a HírTV március 26-i Sajtóklubjában elhangzottak miatt:

a beszélgetés egyik témája az az Ugandában elfogadott törvény volt, amely szerint halálbüntetéssel sújthatják a házasságot kötő azonos nemű párokat.

A médiatanács az eljárás során megállapította: a műsorszám sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó, valamint a kirekesztésre alkalmas médiatartalom közzétételét tiltó törvényi rendelkezéseket.

A testület ezért 200-200 ezer, azaz összesen négyszázezer forintnyi bírság megfizetésére kötelezte a HírTV szolgáltatóját, valamint a jogsértés tényéről szóló közleményt fel kell olvasni a HírTV adásában, és a televízió honlapjának nyitóoldalán is köteles közzétenni azt.

A médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is, a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak – olvasható az NMHH közleményében.

(nmhh.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Mi történt? Akkora botrányt kavart Bencsik András szövege, hogy eltüntették a videóját

Áll a bál: Gulyás Gergely keményen kiosztotta a melegek kivégzésén örömködő Bencsik Andrást

https://nyugatifeny.hu/2023/04/27/mi-lesz-most-bortonnel-fenyegette-meg-a-fidesz-kedvenc-ujsagirojat-varga-judit-allamtitkara

Valódi Hírek