Lebuktatták Bohár Danit – Csúnyán félrement az „oknyomozása” a százmilliárdokkal kitömött Megafon propagandistájának

Ez nem jött össze neki.

A napokban beszámoltunk arról, hogy Bohár Dániel kormánypárti influenszer a közösségi oldalán azt írta Niedermüller Péterről, hogy a DK-s polgármester „eddigi legnagyobb teljesítménye” egy „semmibe nyíló lift”.

Erzsébetváros vezetője kommentben reagált a történtekre: rámutatott, hogy a terveket jóváhagyta a teljes fideszes főispán által vezetett Fővárosi Kormányhivatal, az építkezés pedig a kivitelező, illetve a koronavírus miatt állt le, de az ígéretek szerint hamarosan folytatódnak a munkálatok.

A lakmusz.hu csütörtöki cikkében hangsúlyozta, hogy

súlyos félrevezetés

a liftet Niedermüller rossz döntésének betudni. Az érintett önkormányzat információiból, valamint a rendelkezésre álló társasházi dokumentumokból azt szűrték le, hogy a lift építéséről és a kivitelező cégről közösen döntött a társasház lakóközössége, az önkormányzat pedig

csupán 22,6 százalékos tulajdonhányaddal rendelkezik

a szavazást illetően.

Továbbá a dokumentumok szerint a félkész liftet majd

egy kilépő köti össze a függönyfolyosóval.

Emellett az önkormányzat arról tájékoztatta a lapot, hogy a liftprojekt indításába, a kivitelezésbe, valamint a finanszírozásba nem vonták be őket, a társasház önerőből indította el és fizette az építést.

Hozzátették, hogy az önkormányzat minden társasházi ügyben ügyel arra, hogy a lakókkal szemben ne érvényesítse akaratát – még akkor sem, ha megtehetné.

Sőt, a dokumentumok szerint a társasház 2019-ben szavazta meg a kivitelező személyét, valamint elfogadták „a felvonó kiépítését a társasházban”. Ekkor még nem is Niedermüller volt a kerület polgármestere, hanem a fideszes Vattamány Zsolt töltötte be a posztot.

Valódi Hírek