Itt van Szijjártó nagy bejelentése: Őrizetbe vett politikust támogatnak az elnökválasztáson az USA-ban (+videó)

Nagyon szorítanak neki.

Az Orbán-kormány Donald Trump mellett áll, szorítanak neki, hogy visszatérjen a Fehér Házba, sőt, ha jelenleg is ő lenne az Egyesült Államok elnöke, nem tört volna ki az orosz-ukrán háború – fejtegette Szijjártó Péter szerdán a Newsmax amerikai tévécsatornának.

Korábban szárnyra kapott a hír, hogy Orbán Viktorék a Trump riválisaként emlegetett Ron DeSantis mellett teszik le a voksukat. Sőt, egy neve elhallgatását kérő diplomata arról is nyilatkozott, hogy a magyar kormány más republikánusok felé is kacsintgat.

A külgazdasági és külügyminiszter szerdán úgy fogalmazott: Trump elnöksége a „békés jövő reménye” (?). Szijjártó véleménye szerint a volt elnök hivatali ideje alatt nem történt orosz támadás senki ellen.

A Trump ellen indított vádemelésről elmondta: hozzászokott már ehhez, hiszen amikor egy konzervatív vezetőnek esélye van egy fontos pozíciót megnyerni, akkor ezt a vezetőt azonnal hatalmas támadás (?) éri a liberális mainstream (fősodor – a szerk.) részéről.

Sőt, Szijjártó szerint hasonló a helyzet Európában: ha van egy konzervatív vezető, aki erős, jó hírnévnek örvend, és élvezi a társadalom támogatását, akkor a liberális fősodor támadást indít ellene, és – fogalmazott – nem riad vissza attól, hogy a legkülönbözőbb eszközöket vesse be, és

az igazságszolgáltatás általában az egyik ilyen eszköz.

Egyébként a Vlagyimir Putyin vezette Oroszország nemrég „barátságtalan nemzetnek” minősítette Magyarországot: a tárcavezető szerint ez nem meglepő, hiszen tagjai vagyunk a NATO-nak és az Európai Uniónak, és a közösségek összes tagállamát barátságtalan országnak tekintik az oroszok.

Videó:

Donald Trump ellen egyébként éppen kedden emelt vádat a szövetségi bíróság, majd őrizetbe vették őt. A volt elnök ellen 37 vádpontot soroltak fel, többek között azt is, hogy az elnöksége után titkos dokumentumokat tartott magánál, amelyeket nem volt hajlandó átadni.

(Szijjártó Péter/Facebook/CNN)

Valódi Hírek