Szaniszló Sándor: A DK polgármesterei nem fogják végrehajtani a kormány utasításait a védőnői hálózat einstandolásáról!

Kezdetektől fogva tiltakoznak az intézkedés ellen.

Egyértelművé tesszük a védőnők napján: a DK polgármesterei nem fogják végrehajtani a kormány utasításait a védőnői hálózat einstandolásáról – írta lapunkhoz is eljuttatott közleményében Szaniszló Sándor a DK fővárosi frakcióvezetője, a XVIII. kerület polgármestere.

Június 13-án ünnepeljük a magyar védőnők napját, azonban ma nincs sok ünnepelni való. Az egészségügyi kormányzat a napokban találkozóra hívta a polgármestereket, hogy közöljék velük a védőnői hálózat államosításának és a védőnők elvezénylésének a feltételeit – hívta fel a figyelmet.

„Ahogy azt korábban nyilvánvalóvá tettük, a Demokratikus Koalíció városvezetői nem vesznek részt a találkozón, és

a kormány utasításait sem fogják végrehajtani”

– közölte Szaniszló Sándor.

„Kezdetektől fogva tiltakozunk az intézkedés ellen, hiszen az csak tovább fog rontani az egyébként is siralmas állapotban lévő egészségügyi rendszeren. Ez maga az Orbán-kormány: szakmai egyeztetés nélkül, hirtelen hozott döntésekkel döntik romba az országot.

Ugyanezt látjuk az oktatás esetében, vagy az orbáni infláció kezelésénél, amely már hónapok óta megállíthatatlanul száguld mindenfajta kontroll nélkül. Ezt a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány sosem hagyná: azért dolgozik, hogy letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek emelkedjenek”

– írta közleményében a politikus.

Valódi Hírek