Nincs vége: Visszatér az ítéletidő, ismét lecsapnak a zivatarok Magyarországra

De legalább egy kis napsütést is kapunk a köztes időben.

Az elmúlt időszakban rettenetes zivatarok tomboltak Magyarországon: a Heves vármegyei Gyöngyöstarjánban két ember vesztette életét a villámárvíz miatt, a részletekről >>ITT<< írtunk.

Milyen időjárást tartogat számunkra ez a hét?

Az időkép.hu beszámolója szerint ma hétfőn estig sok helyütt napsütés várható, kisebb fátyol, illetve gomolyfelhőkkel.

Magyarország keleti, illetve délkeleti részén a felhőzet megnövekedhet, akár egy-egy zápor vagy gyenge zivatar is előfordulhat. Az északi, északkeleti szél az ország számos pontján élénk lesz. A délutáni órákban 20-26 fokra számíthatunk.

A napos idő kedden is folytatódik, ám keleten kisebb eső, zápor, sőt, néhol zivatar is kialakulhat,

illetve az erősebb széllökésekkel is számolnunk kell. Reggel 7-14 Celsius-fokot mérhetünk, napközben 19-25 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán többnyire napos-gomolyfelhős időre készülhetünk, északnyugaton előfordulhat egy-egy zápor. Hajnalban 7-14 fok várható, de a hidegebb északi völgyekben akár 5 fok közelébe is süllyedhet a hőmérséklet. A délutáni órákban 22-28 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a déli, délkeleti tájakon megvastagszik a felhőzet, sőt késő délután, valamint este több helyen eső, zápor, sőt

az ország néhány pontján még zivatar is a nyakunkba zúdulhat.

A csúcshőmérséklet 23-29 fok között lesz.

Pénteken is érdemes lesz előkészítenünk az esőkabátot, ugyanis több helyütt záporok, zivatarok is előfordulhatnak, főképp az ország keleti és középső részein. Mindemellett hazánk nyugati részén megélénkül az északi, északnyugati szél. Napközben várhatóan 22-27 fok lesz.

Valódi Hírek