Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben

Az önkormányzat őszinte részvétét fejezte ki.

Két ember meghalt a gyöngyöstarjáni villámárvízben csütörtökön – közölte a megyei katasztrófavédelmi szóvivője.

Elmondta, a heves esőzések miatt villámárvíz alakult ki Gyöngyöstarjánban délután, a víz egy embert elragadott, egy másikat pedig besodort egy pincerendszerbe. A pincében rekedt embert a katasztrófavédelem fővárosi búvárszolgálatának segítségével, a másikat pedig a rendőrség hőkamerával felszerelt speciális kereső drónjával sikerült felkutatni – ismertette.

Az elmúlt napokban a heves esőzések következtében több helyen is villámárvíz alakult ki.

Kedden Kétyen zúdult át egy hatalmas sárfolyam, de hasonló történt a Győrtől délre fekvő Sokorópátkán is, Kaposváron pedig több utca került víz alá csütörtökön.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat korábban is figyelmeztetett a villámárvizekre, péntek éjfélig több megyére másodfokú figyelmeztetést rendeltek el a viharok és nagy mennyiségű csapadék miatt.

Gyöngyöstarján önkormányzatának Facebook-oldalán arról írtak, hogy a csütörtöki felhőszakadás miatt sújtotta villámárvíz a falut.

„Tisztelt Gyöngyöstarjáni Lakosok! Gyöngyöstarján közössége most rendkívül nehéz órákat él át a csütörtöki felhőszakadást követő villámárvíz miatt. Eddigi információink alapján két ember életét vesztette.

Gyöngyöstarján önkormányzata őszinte részvétét szeretné kifejezni az elhunytak családjának, és felajánlja mindennemű segítségét ebben a tragikus helyzetben”

– írták.

(Gyöngyöstarján Község/Facebook / MTI)

Valódi Hírek