Gyökeres fordulat: A neves szakértő szerint elbukott a háború, már Putyin utódját keresik az oroszok

Több politikus neve is szóba került.

Több mint egy éve tart Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen indított háborúja, amelyet az orosz elnök pár hónap alatt le akart tudni. Ez idő alatt az orosz elit már szembesült azzal, hogy a háború veszteseinek oldalán állnak – kezdte összegzését Káncz Csaba, a portfolio.hu egyik írója friss cikkében.

Mint megjegyezte, Konsztantyin Zatulin, az Állami Duma jelenlegi képviselője pár napja nyíltan kijelentette, hogy

Oroszország nem érte el a céljait az háború kapcsán.

Sőt a Wagner-vezér, Jevgenyij Prigozsin is komoly összetűzésbe került az orosz védelmi vezetőkkel. Ahogy mi is beszámoltunk róla, a zsoldoscsoport vezetője a minap a két, fő orosz katonai vezető kivégzéséről beszélt.

Bizonyos értesülések szerint Prigozsinnak hátszelet ad Jurij Kovalcsuk oligarcha, és Szergej Kirijenko, az elnöki adminisztráció vezetőjének első helyettese.

Május végén Borisz Nadezsdin kisvárosi politikus, az Állami Duma volt képviselője közölte, hogy az Európával fenntartott kapcsolatok helyreállításának egy útja van:

a Kreml vezetésének megváltoztatása a 2024-es elnökválasztáson.

Sőt, az állami tulajdonú vállalatok vezetői is kezdenek ráébredni, hogy az Ukrajna elleni háború beláthatatlan következményeket okoz az ország számára.

Így egyesek már azon gondolkoznak, hogy ki kövesse Vlagyimir Putyint az elnöki székben. Formálisan Mihail Misutyin orosz miniszterelnök lenne az utód. Azonban hozzátartozik, hogy a háború kapcsán

a legtöbb orosz szemében a jelenlegi politikusnemzedék elbukott.

Felmerült még Alekszej Lihacsov, a Roszatom vezetőjének neve: többek szerint ő egy kompromisszumra képes figura, bár éppen a nyugati szankciós listákon szerepel. Ugyanez a helyzet Igor Suvalovval, a VEB állami tulajdonú vállalat stratégiai beruházási projektekért és orosz exportért felelős vezetőjével.

Szóba jött még Dmitrij Patrusev mezőgazdasági miniszter, valamint Szergej Ivanov, az Alrosa állami gyémántvállalat vezetője – mindkettejükben közös, hogy egy fiatalabb generációt képviselnek, így a megújulást szimbolizálják.

Valódi Hírek