Elképesztő részletek derültek ki Herczeg Zoltán letartóztatásáról – Palkovicsék is benne vannak a sztoriban

Egy ismerőse révén kezdődtek a lehallgatások.

Titkosszolgálati nyomozás okozta Herczeg Zoltán lebukását: a híresség egy nemzetbiztonsági átvilágítás után került a hatóság látókörébe. A nyomozók hónapokig dolgoztak az ügyön, telefonlehallgatások során jöttek rá, hogy több, a médiában is ismert személy Herczegtől szerezte be a kábítószert – írta a hvg360 szerdán.

Az érintett hírességek csak tanúk az ügyben, bár házkutatásokat tartott náluk a hatóság, sőt drogtesztnek is alá kellett vetniük magukat. Herczeget végül tavaly októberben tartóztatták le: az akcióban több mint egy tucatnyi rendőr vett részt, sőt autókkal követték a divatgurut, aki éppen egy barátjához igyekezett.

A lekapcsolás úgy történt, hogy Herczeget civil ruhás rendőrök állították meg, majd motozás után

100 gramm füvet találtak nála.

Ezután házkutatást tartott nála a hatóság, a későbbi rendőrségi beszámolók szerint ott 1 gramm kokaint is találtak.

Pár órával később már a rendőrök kezében volt a divatguru vallomása. Elmondása szerint a kokaint egy fővárosi szórakozóhelyen vette egy ismeretlen dílertől, a füvet pedig F. Józseftől vásárolta – utóbbinak a pontos címét nem tudta, de a helyszínt megmutatta a nyomozóknak.

Az ügy pikantériája, hogy a lebukását egy ismerőse álláshirdetésre való jelentkezése miatt történt: az illető ugyanis az Innovációs és Technológiai Minisztériumnál egy olyan posztot pályázott meg, amelynek megszerzéséhez

nemzetbiztonsági átvilágításon kell átesnie.

A divatguru ismerőse az Alkotmányvédelmi Hivatal embereinek bevallotta, hogy egyszer együtt füvezett Herczeggel.

Az AH tájékoztatta a rendőrséget, a megfigyelések elkezdődtek, Herczeg pedig októberben börtönbe, áprilisban pedig házi őrizetbe került. Mellesleg az ismerőse sem kapta meg a munkát.

(telex.hu nyomán)

Valódi Hírek