Nyugdíjasra támadtak Miskolcon

Egy szemtanú segítette a rendőrök munkáját.

Nyugdíjasra támadt egy 32 éves férfi Miskolcon: a rablásnak egy szemtanúja is volt, aki követte a támadót, így segítette a hatóság munkáját. Az elkövetőt a helyszínhez közel elfogták a rendőrök – derült ki a rendőrség pénteki közleményéből.

Rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a július 1-jén történt incidens miatt. Az információk szerint a támadó Miskolcon, a Dankó Pista úton szólított le egy 75 éves nőt, hogy pénz és cigarettát kérjen tőle.

Majd szinte a választ meg sem várva ráfogott az idős nő kezében – pénztárcának kinéző – kulcstartóra, amit megpróbált megszerezni. A dulakodásban a sértett elesett, támadója elmenekült a helyszínről – írta a rendőrség.

Az esetet többen látták: egy férfi az útonálló után eredt, így támogatva az időközben értesített rendőrök munkáját, akik a kapott információk alapján azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfit.

A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására is – tették hozzá.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek