Figyelem: Szombaton katonai menetoszlopok lepik el az országot

Lezárásokra, közúti fennakadásokra kell számítani.

A Magyar Honvédség Kinizsi Pál 30. Páncélozott Gyalogdandár katonái szombaton reggel 5 és délután 3 óra között katonai menetet hajtanak végre.

Az említett időszakban katonai gép- és harcjárművekből álló menetoszlopokra kell számítani Újmajor – Veszprém Északi körgyűrű – 8. számú főút – M7 autópálya – M0 autópálya – M5 autópálya – M43 autópálya – 47. számú főút – Hódmezővásárhely útvonalon – derült ki a Honvédelmi Minisztérium pénteki közleményéből.

A honvédség arra kéri a lakosságot, hogy az említett útvonalon a közlekedési szabályok betartásával,

kellő óvatossággal

közelítsék meg a katonai menetoszlopokat, ezzel is segítve azok biztonságos és folyamatos haladását – írta a tárca.

A Brave Warrior gyakorlat befejezését követően, szombaton az MH Klapka György 1. Páncélosdandár vasúti szállítási feladatokat hajt végre Tata vasútállomás és Tata (Bacsó Béla út 66.), Klapka György laktanya között reggel 8 és délután 1 óra között – tették hozzá.

Az érintett útszakaszon, az adott időszakban rövid ideig tartó,

ideiglenes útlezárásokra kell számítani.

A vasútállomáson a tehervágány és a közvetlenül mellette levő rész zárva lesz hajnal 4 és délután 1 óra között – figyelmeztetett a minisztérium.

A tatai alakulat ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy megnövekedett katonai járműforgalom várható szombaton délelőtt 9 óra és dél között az alábbi menetvonalon: Újmajor – Veszprém 8. sz. főút – Székesfehérvár – Gánt – Környe – Tata, laktanya.

A fent megjelölt időintervallumban a katonai járműforgalom a közúti közlekedésben fennakadást okozhat, de honvédség törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát – áll a közleményben

Valódi Hírek