Súlyos vihar tombol Szekszárdon: Nem hajlandó átadni a hatalmat a polgármesterségtől megfosztott fideszes városvezető

Már közölte is a hivatalban, hogy mire készül.

A szekszárdi képviselő-testület múlt csütörtökön úgy döntött, hogy polgármesterüknek, Ács Rezsőnek összeférhetetlenség miatt távoznia kell a városvezetés éléről. A kormánypárti polgármester az ERÖV Zrt. Stratégiai Tanács elnöki tisztségét is magáénak tudhatja, ám az önkormányzati törvény szerint nem végezheti egyszerre ezt a tevékenységet és a város vezetését.

Ács azonban nem hajlandó megbarátkozni a döntéssel: közleményben hangsúlyozta, hogy még mindig a település polgármesterének tartja magát. Sőt az ATV Híradó kedd este arról számolt be, hogy a városvezető

jogi úton támadná meg a képviselő-testület döntését.

Pedig a menesztése elméletben péntek óta hatályos, Ács azonban aznap is bement a hivatalba, közölte, hogy megtámadja a döntést, továbbá igényt tart a fizetésére, a szolgálati autójára és telefonjára. Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd frakcióvezetője szerint nincs azzal baj, ha Ács bejár a hivatalba, de nem érti, miért ragaszkodik ennyire ahhoz a posztjához, amelyet nem tud ellátni.

„Nem lehet vele kommunikálni, sem írásban, sem szóban. Sosem tudtuk meg, hogy aki válaszolt nekünk, az ki volt, ezért nem tudjuk, hogy miért ragaszkodik ennyire a székéhez. Lehet, hogy valami

vaj van a füle mögött”

– tette hozzá Bomba.

„Úgy gondolom, hogy a bérszámfejtés a hó végével történik, szerintem a 25-ével. Az én olvasatomban 25-ével a munkaviszonya és ezzel együtt a bérezése megszűnt. Az autót természetesen vissza kell venni tőle, de ennek a pontos dátumát nem tudom, mikor lesz”

– fogalmazott Máté Péter, a szekszárdi önkormányzat fideszes frakcióvezetője.

„Az elmúlt években közel

30 milliárd forinttól esett el

olyan megítélt támogatásoktól, amelyeket nem volt képes felhasználni. Sem a Modern Városok Programja, sem az UBS fejlesztések. Szinte semmilyen épkézláb eredményt nem lehet felmutatni, az összes megyei jogú város közül az utolsó helyen szereplünk”

– mondta Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője.

A képviselők arról nyilatkoztak, hogy a döntésük hatályba lépésén nem változtat az, hogy a városvezető jogi útra tereli az ügyet vagy sem.

Valódi Hírek