Kitört a balhé: Szembeszegült a közgyűléssel a szekszárdi fideszes polgármester – nem érdekli, hogy menesztették

Fellázadt.

Mint arról beszámoltunk, csütörtökön zárt ülés keretein belül tárgyalták Ács Rezső szekszárdi polgármester összeférhetetlenségét, akit végül minősített többséggel menesztett a közgyűlés. Döntésüket azzal indokolták, hogy Ács 2017 óta egy önkormányzati cégtől jogtalanul vett fel tanácsadói fizetést.

Az Index most arról írt, hogy a kormánypárti és ellenzéki frakcióvezetők már közölték a leváltás tényét a polgármesterrel, amit ő nem vett tudomásul, és közleményben tudatta:

még mindig ő a polgármester.

A Fidesz helyi frakcióvezetője a polgármester menesztésével kapcsolatban az ATV Híradónak elmondta: „valóban volt gondjuk a polgármester működésével”.

Máté Péter azt mondta, Ács nagy hibát követett el azzal, hogy egy önkormányzati cégtől plusz jövedelmet vett fel, hiszen az ilyen és ehhez hasonló bevételeket

szigorúan tiltja a törvény a polgármesterek számára.

Bomba Gábor, a szekszárdi ellenzék vezetője, azonnali hatállyal vizsgálatot kezdeményezett a polgármesterrel szemben.

„Beszereztem az idei vagyonnyilatkozatát, abban is szerepelt ez a tétel. A bizottság megállapította, hogy a dokumentumok valósak, így a közgyűlésen is beterjesztettem. Mivel összeférhetetlenség áll fent, emiatt kezdeményeztem a polgármesteri tisztség megszüntetését, amit a közgyűlés meg is szavazott”

mondta Bomba Gábor, az Éljen Szekszárd frakcióvezetője az atv.hu-nak.

A menesztési határozatról – amelyet az alpolgármester is aláírt –, a kormánypárti és az ellenzéki frakcióvezető a saját irodájában tájékoztatta Ács Rezsőt. A polgármester viszont a betegsége miatt beszédképtelen, ezért nem reagált a fejleményekkel kapcsolatban.

A közgyűlés közölte: kivizsgálják a polgármester regnálása alatti pénzköltéseket, valamit azt is feltárják, milyen jogcímen használta a szolgálati autót Ács Rezső felesége, hiszen a polgármester betegsége miatt nem vezethetett.

A közgyűlés felszólította a polgármestert: amennyiben magáncélra használták a gépkocsit, 8 napon belül fizessék vissza a jogtalanul igénybe vett költségtérítést a városnak.

Ács Rezső az atv.hu megkeresésére nem reagált, de egy közleményt küldött nekik, amelyben arról írt,

még mindig Szekszárd polgármesterének tartja magát,

és ez igy is marad a következő júniusi választásokig. Őt hatezer ember megválasztotta, és ha menesztik, akkor akár jogi útra is tereli ezt az ügyet – ismertette.

Az Index megjegyezte, hogy Ácsot a választási törvény módosítása mentheti meg, ugyanis a parlament kedden szavazott arról, hogy időközi választás már nem tűzhető ki, az Országgyűlésben és az önkormányzatokban is listáról pótolják az egyéni mandátumot vesztett képviselőt. A döntést a parlament és a képviselő-testületek működőképességének biztosításával indokolták.

Videó:

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/05/25/kirugtak-a-szekszardi-fideszes-polgarmestert-pentektol-nem-vezetheti-a-varost

Valódi Hírek