Óriási zűr Moszkvában: Putyin legrémisztőbb zsoldosa káromkodva osztotta ki az orosz kormányt

A keddi dróntámadások miatt szakadt el a cérna a Wagner-vezérnél.

Telegram-oldalán fakadt ki a Wagner-vezér Jevgenyij Prigozsin, miután kedden dróntámadást hajtottak vége Moszkva ellen. Vlagyimir Putyin zsoldosa káromkodva osztotta ki az orosz védelmi minisztériumot, amiért nem kezdtek el időben foglalkozni a drónprogramokkal.

Prigozsin szerint a technológia ezen területén évtizedekkel lemaradtak az ellenfeleiktől. A Wagner-vezérnek egyébként sem felhőtlen a kapcsolata az orosz védelmi minisztériummal: zsoldoskatonái az akadozó utánpótlás és az óriási veszteségek miatt megkezdték a kivonulást Bahmutból.

Sőt felröppent a hír, hogy Prigozsin államcsínyt tervez az ukrán ellentámadás idejére Putyinékkal szemben. A zsoldoscsoport vezetője válogatott szitokszavakkal üzent az orosz védelmi erők fejeseinek, hogy ideje lenne megemelniük a hátsójukat, hiszen a hivatalba is az ország védelme miatt kerültek. Meglátása szerint az orosz honvédelmi tárca nem tesz semmit a dróntámadások ügyében.

Dimitrij Peszkov, a Kreml szóvivője elmondta, hogy Putyin találkozott a Kreml tisztviselőivel a támadást követően. Peszkov szerint a légvédelem jól működött, mindenki rendesen dolgozott. Hozzátette, nem tudja megerősíteni, hogy kik indították a drónokat és ki volt a célpont, de egyértelműnek tartják, hogy ez Kijev akciója volt.

Ukrajna ezzel szemben tagadja, hogy részük lett volna a támadásban.

(CNN nyomán)

Valódi Hírek