„Én énekesként ugyanúgy Everestet akarok mászni, legfőképpen oxigénpalack nélkül” – Tóth Vera is megszólalt Suhajda Szilárd tragédiája után

Kifejtette gondolatait az énekesnő.

Mint arról beszámoltunk, nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a keresésére indult mentőcsapat, ezért befejezték a hegymászó keresését. Amennyiben megtalálnák, holtteste akkor is az Everesten maradna.

A napokban történt magyar hegymászó tragédiája megosztotta a közvéleményt. Több hazai híresség is hangot adott véleményének az üggyel kapcsolatban, Torres Dani például a kommentelőket próbálta meg jobb belátásra bírni.

„Hegymászó család sarjaként rohadtul elegem van a »Minek ment oda?!« meg a »Felelőtlen, mert kisgyereke van!« és az »Úgy kellett neki, ő kereste a bajt!« féle kommentektől!

Annyival jobb lenne a világ, ha azok a fotellakók, akiknek gőzük nincs erről az egészről, mondjuk elkezdenének némi emberséget mutatni, és tisztelettel viseltetni egy élsportolónk iránt, gondolva arra is, hogy naponta milliók kockáztatják napi szinten az életüket más hivatásokból kifolyólag, kisgyerekesen és nagycsaládosan IS,

és mondjuk csendben maradnának…”

– írta a Megasztárból ismertté vált énekes.

Most pedig Tóth Vera is megfogalmazta gondolatait a hegymászóról: ő úgy látja, a sikernek ára van, a siker az nem velünk született tehetség, hanem kockázat, szorgalom, szenvedély, olykor meg nem értettség, sokszor „magányos műfaj„.

„Kell hozzá sok energia, lélek, szív, szeretet.

Én énekesként ugyanúgy Everestet akarok mászni, a csúcsra érni,

bevállalni a buktatókat, legfőképpen oxigénpalack nélkül, mert csak így tudom magamnak bebizonyítani, ha ezt meg tudom csinálni, bármire képes vagyok és nem érem be kevesebbel. Mert ebben a testben én vagyok, egyedül, még akkor is, ha a világ legédesebb emberei vesznek körbe.

Megengedem magamnak, hogy az álmaimért élhessek, és ha bukom, az bizony látszik, hisz nagy elánnal végzem a dolgom, és ha már csinálom, akkor mindent beleadok. Amíg dolgozom az álmaimon, nem foglalkozik velem a világ,

mert evidens hogy sikerülnie kell, és ha ebben a kudarcoktól rettegő társadalomban valami rosszul sül el, azért az ember megkapja a magáét, mert a sok sikertelenségből fakadó frusztráció miatt ma, csak a »happi endeseket« lehet igazán szeretni”

– fogalmazott Tóth, aki azt is hozzátette, hogy Szilárd kalandok sorát kereste egy megértő, biztonságos, környezetben. Mert úgy szabadnak lenni, hogy közben egy stabil bázis, a család melege vesz körbe, a legszebb dolog a világon – jelentette ki.

„Miért kellett? Talán azért, mert az élet adja a halál, a halál pedig az élet értelmét, és aki ennek teljes tudatában él, az már nem ment oda hiába, annak útját a bátorság, a hit jelenti, azok a fogalmak, amelyek lassan kihalnak. Nyugodj békességben ott fent, Szilárd, valószínűleg ennél közelebb most egyikünk sem lehetne az Istenhez, mint te…”

– zárta gondolatait Instagram-oldalán Tóth.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tóth Vera (@tothveraofficial) által megosztott bejegyzés

(Tóth Vera/Instagram)

Valódi Hírek