Megszólalt Erőss Zsolt özvegye: Helyrerakta a Suhajda Szilárd halálával kapcsolatban károgókat

Szerinte a hegymászó igazán él.

Szombaton érkezett a szörnyű hír, hogy a mentőcsapat nem találta meg Suhajd Szilárdot. A hegymászó a Mount Everestet akarta megmászni, de olyan sokáig volt 8 ezer méter magasa oxigénpalack nélkül, amit már az ember szervezet nem bírt el.

Az expedíció szóvivője később azt nyilatkozta, hogy szinte biztos, hogy nincs már életben Suhajda. Vasárnap még indítanak egy helikoptert, hogy átvizsgálják a helyszínt, hogy megtalálják a holttestét.

Tíz évvel ezelőtt Erőss Zsolt hegymászó a Kancsendzönga megmászásakor vesztette életét. A férfi özvegye Suhajda halálával tisztába tett néhány dolgot, mert rengeteg negatív komment érkezett például amiatt, hogy tudta mire vállalkozik, ennek ellenére, miért hagyta ott a szeretett családját.

„Mi is az élet? Suhajda Szilárd már nem jön haza a Mount Everestről, ezzel sok kérdést hagyva maga után. Az egyik ismétlődő kérdés: Miért megy oda? E mögött valójában vád húzódik: Micsoda felelőtlenség! Meghalni egy hegyért!

Álljunk meg itt egy pillanatra és gondoljunk bele: Mi itt élünk, vagy inkább mindennap meghalunk?

Hajtunk a mókuskerékben, nap, mint nap, rohanuk, gürizünk, szaladunk, csináljuk, ami hasznos. Miközben észre se vesszük, hogy közben épp az Életünket veszítjük el. Napról, napra, és még csak nem is tudunk róla.

Nem jut idő az egészségre, a családra, a kultúrára, a kedvelt hobbira, a barátokra, a közösségre, önmagamra.
Fizikailag ugyan élünk, de azt életet éljük, amit élni szeretnénk?

A hegymászó él. Igazán él.

Tudja, mire hivatott, és ezt felvállalva mindennap valóságos életet él. Valós kihívásokkal szembesül, tisztában van a kockázattal és számol vele. Suhajda Szilárd halálával egy teljes életet élő emberrel lett kevesebb a világban.”

– írta Sterczer Hilda a Facebookon.

Valódi Hírek