Suhajda Szilárd özvegye könyvet ír a hegymászó férjéről

Méltó emlék.

Suhajda Szilárd hegymászó a Mount Everestet akarta megmászni május végé, de olyan sokáig volt oxigénpalack nélkül, amit már az emberi szervezet nem bír ki. A magyar hegymászó holttestét nem, de a ruháit megtalálták.

Hétfőn Suhajda özvegy azt írta a Facebookon, hogy könyvet ad ki a halott férjéről, mert szerinte sok embert inspirálhat a története.

Legindi Tímea írását változtatás nélkül közöljük:

„Szívmelengető és egyben megtisztelő is az egyre növekvő érdeklődés és támogatás, amit az expedíciói során tapasztaltunk Szilárddal. Ebből mindketten erőt tudtunk meríteni.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy sokan követtétek Szilárd expedícióit és mindennapjait a közösségi média felületein. Sok embernek adtak inspirációt a hétköznapi kihívások során a naplóbejegyzései és egyéb írásai. Nagyon szerettétek.

Szilárd minden körülmény között arra törekedett, hogy ezek az írások színvonalasak és élvezetesek legyenek. Számára a minőség mindig is többet ért a mennyiségnél. Az elmúlt évek folyamán benne, bennünk saját igényként, és

sokak bíztatására felmerült egy könyv megírásának a gondolata.

Azt gondoltuk, hogy akkor lesz az egy kerek egész, ha az Everest is szerepel majd a történetben. Szerepel, de nem így…

Szilárd már tevékenyen nem fog tudni részt venni az általa már elkezdett könyv befejezésében, de mivel minden szellemi termékének örökösei mi vagyunk Somával, ezért feladatomnak érzem azt, hogy én ezt megtegyem.

Nem ma, nem holnap, de nem is annyira a távoli jövőben mindenképpen sort fogok erre keríteni: Szilárd és az ő méltó emléke megérdemli ezt. Megérdemli, nagyon is

Talán túlzás nélkül kijelenthetem, hogy én ismertem a világon a legjobban, ezért egy

olyan, minden értelemben »szilárdos« könyvet szeretnék létrehozni, amely hűen tükrözi az ő csodálatos személyiségét.

Éppen ezért tisztelettel megkérek minden hozzáértőt, hozzá nem értőt, valamint a média munkatársait, hogy legyenek szívesek ezt tiszteletben tartani és nem magánakciókba kezdeni.

Amikor eljön majd az ideje és kiadásra került, mindenki tudni fog róla. Köszönöm szépen! Emlékeztetőül pedig álljon itt néhány hivatalos jogi sor ezzel kapcsolatban:

»Az oldal és az azon található valamennyi szöveges, képi és egyéb tartalom jogosultja az oldal tulajdonosa. A tartalmak bármilyen módon való felhasználása kizárólag az oldal tulajdonosa jogosult engedélyével lehetséges.

Tehát az oldalon található minden bejegyzés szövege és a posztokban található valamennyi kép, video és hanganyag a szerző illetve jogutódai kizárólagos tulajdonát képezik. Azok felhasználása kizárólag a szerző vagy jogutódai írásbeli hozzájárulása birtokában engedélyezett.«”

Valódi Hírek