Megjárta a poklot: Herczeg Zoltán a fideszes bulvárlapnak beszélt a kegyetlen börtönlétről

Ember lett belőle a fél év alatt.

„Továbbra se vagyok büszke erre a STORY-ra, sőt! De arra lehetek, hogy általa megmutathatom, hogyan lehet a mínuszból pluszt csinálni minden körülmények között. Még akkor is, ha ez sokaknak nem tetszik. Mert szerencsére még többeknek meg tetszik”

– ezzel a szöveggel osztotta meg a STORY magazinban megjelent róla szóló cikket Herczeg Zoltán a Facebookon.

A drog miatt a börtönt is megjáró ellenzéki divattervező már teljesen másként gondolkodik. Korábban elárulta, hogy szerinte tőrbe csalták, és megfigyelték hónapok óta, mert politkai mozgalmat akart indítani.

Herczeg most arról beszélt, hogy a börtön előtt nem mindig volt jó ember, nem sokszor nem bánt jól másikkal. Hat hónap börtön után úgy nyilatkozott, hogy ember lett belőle, és nem panaszkodik, mert volt mit tanulnia magáról, a világról odabenn, a csendben.

Elmondta, hogy az alkotás tartotta életben. Kiemelte, hogy a rácsok mögött jött rá arra, milyen jó dolga van idekint. Konstatálta azt is, milyen szerencséje van párjával, aki hűséges volt hozzá, és megvárta, amíg szabadul.

„Láttam, ahogy családok, szerelmek hullanak szét. Velünk is történhetett volna így, de túlélte, sőt megerősítette a kapcsolatunkat ez az egész. Számomra a legnagyobb tanítás volt odabenn a párommal való kapcsolódásom. Hálás vagyok, hogy kitartott mellettem, pedig nagyon mély megrázkódtatásokkal teli fél év volt”

– fogalmazott Herczeg.

A divattervezőt még tavaly október 21-én tartóztatták le egy másik férfivel együtt kábítószer-kereskedelem vádjával. Herczeg most házi őrizetben van. Egy héten egyszer 2 órára hagyhatja el az otthonát.

Valódi Hírek