75 éves lett Gálvölgyi János: Sorban köszöntik a művészt a közéleti szereplők

Boldog születésnapot kívánunk!

75. születésnapját ünnepli Gálvölgyi János. A színész nemrég súlyos állapotban kórházba került, de a jeles napot már otthon töltheti szerettei körében. Egy egész ország aggódott a művészért, születésnapja alkalmából renget köszöntést kapott:

Ujhelyi István EP-képviselő pénteken a közösségi oldalán kívánt gyors felépülést és sokáig tartó egészséget a színésznek.

(Ujhelyi István dr./Facebook)

Lutter Imre előadóművész szintén a Facebookon köszöntötte fel Gálvölgyit. A jeles nap alkalmából egy korábbi beszélgetésük részleteit is megosztotta, valamint írt néhány sort a színész életpályájáról.

Gálvölgyit ugyanis nem vették fel elsőre a Színművészeti Főiskolára, mára azonban az ország egyik legkiemelkedőbb előadóművésze, Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is kitüntették.

(Lutter Imre/Facebook)

Karácsony Gergely főpolgármester köszöntőjében azt írta:

„Bár a közönség kezdetben parodistaként ismerte meg és a műfajt évtizedekig művelte, Gálvölgyi János nagyszerű színpadi színész, mestere minden műfajnak és Karinthyval élve humorban sem ismer tréfát.

Szabadságszerető ember, nagy kincs mindannyiunknak, sokat kaptunk tőle művészetből, emberségből, derűből. De nem eleget. Még kér a nép.

Isten vigyázzon rá és éltesse őt sokáig!

Boldog születésnapot, Művész Úr! „

(Karácsony Gergely/Facebook)

Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere közösségi oldalán felidézte, hogy rengeteg szórakoztató percben volt része az országnak a művész által. Bízik benne, hogy újra találkozhatunk Gálvölgyivel a színpadon, és rengeteg élményben lesz részünk ezáltal.

(Őrsi Gergely/Facebook)

Valódi Hírek