Micsoda csörte! A közmédia nekiment a 444-nek, amiért az lerántotta a leplet az orbáni propagandagépezetről

Hazugságnak nevezték, amiket írtak.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a 444.hu birtokába jutott az MTVA stúdiójának egy vágatlan anyaga, amely a közmédia kormánypárti elfogultságát hivatott leleplezni. A képsorokon a Híradó május 2-ai adásának egy nyers részlete látható.

A közmédia azt állítja, hazugság, amit a hírportál közölt:

„Mindenhol a világon úgy készül egy híradós összeállítás, hogy a riporter interjúkat készít, majd a szerkesztés során – a sokszor emlegetett szerkesztői szabadság elve alapján – kiválasztja a 3-4 perces interjúkból azokat a részleteket, amelyeket fontosnak gondol. Ezeket világszerte az angolból átvett soundbite-nak hívják, vagyis hangdarabnak”

– reagált az M1 Híradója a manipulációra.

Hozzátették, hogy

„bolsevik módszereket alkalmaz a 444, amelynek lényege:

vádold meg az ellenfeledet azzal, amit te magad csinálsz!”

A hírportál cikkére egyébként Karácsony Gergely főpolgármester is reagált a közösségi oldalán. Bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Nézem, olvasom az újabb bizonyítékát a köztévé manipulációjának, hogyan hazudnak a kormánynak és a Fidesznek tetsző módon Budapestről, ezúttal a budapestiek szavait, véleményét kiforgatva. És bár hosszabb ideje tudjuk, hogy ami ott folyik, annak semmi köze a közszolgálathoz, mégis a gyomrom forog ettől újra meg újra.

Azoknak viszont, akik gyanútlanul nézik ezt a hazugságözönt, akiket félrevezetnek, manipulálnak, akiknek kiforgatják a szavait, nekik tartozunk az igazsággal, a vélemények ütköztetésével.

Lassan 3 és fél éve, hogy főpolgármesterként utoljára nyilatkozhattam a közpénzből fenntartott köztévé élő adásában. Emlékezetes volt, akár egy Monty Python show, 100 nappal a megválasztásom után a legfontosabb kérdés az volt, hogy biciklivel érkeztem-e. Talán emlékeztek ti is, én nehezen feledem.

Azóta úgy látszik, hogy nem találtak a közlekedési szokásaimhoz mérhető jelentőségű témát Budapesten, biztos azért nem hívtak. Pedig nagyjából minden este megkapom a magamét tőlük, ahogy azt a gazdáik megrendelik,

sok hazugsággal, rengeteg manipulációval.

Nem másnak, a nézőknek tartozunk azzal, hogy 3 és fél év után újra élő adásban beszéljünk Budapestről, a város jövőjéről. Megyek biciklivel, így az első 25 kérdésünkre meg is van a válasz, több idő marad a lényegre.”

(444.hu/Karácsony Gergely/Facebook)

Valódi Hírek