Csúnya lebukás: Árulkodó képsorok kerültek elő Orbánék propagandagépezetének működéséről

Így megy ez egy ideje.

A közel másfél évtizede tartó kormánypárti elfogultság egy újabb gyöngyszemét mutatta be a 444.hu szerdai cikke. A hírportál birtokába jutott az MTVA stúdiójának egy anyaga: a képsorokon a Híradó május 2-ai adásának részlete látható vágatlan verzióban.

A riporter a fővárosban közlekedő autósokat kérdezte: mi a véleményük arról, hogy a BKK – illetve Budapest ellenzéki vezetésű önkormányzata – végleg elterelné az autóforgalmat a Lánchídról?

Az adásba került anyagból a nézők arra következtethettek, hogy a megszólítottak nem ugrálnak örömükben.

„Hát, igazából szóhoz sem jutok.”

„Hát nem örülök neki.”

„Borzasztó…”

– hangzottak a válaszok.

A nyers, vágatlan felvételekből azonban más vélemények rajzolódtak ki. A hölgy, aki nem örült a lezárásnak, a kivágott részekben közli, hogy

megérti a döntést.

Bár rövidítené az utazást a Lánchíd használata, azért mégis megvan az építménynek az értéke – fogalmazott a megszólított autós.

A riporter gyorsan rákérdezett, hogy véleménye szerint a dugók is az elzárás miatt alakulnak-e ki. A hölgy válaszában kifejtette, hogy ez részben igaz, de Budapest egész közlekedésén bőven van mit csiszolni. Elmondása szerint bár nem örül a lezárásnak, nem is használja napi szinten a hidat.

Egy elektromos autót vezető férfi a legnagyobb higgadtsággal közölte a riporterre, hogy egyetért az intézkedéssel. Ő végül

nem is került a képernyőre.

A Híradó szerint a megkérdezettek tiltakoztak, a képsorokon azonban nincs jele az óriási felháborodásnak. Bár az autósok közül sokan nem örülnek az intézkedésnek, a felvételeken inkább az elvárt politikai narratíva megcsillanását láthattuk.

Valódi Hírek