Czeglédy Csaba nagyon kiakadt, amiért Novák Előd a bíróság helyett a parlamentben ülhet

Nehezményezi, hogy a fideszes többség bevédte a politikust.

Hiába folyik köztörvényes ügyben büntetőeljárás Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője ellen, a Fidesz nem biztosította a többséget a politikus mentelmi jogának felfüggesztéséhez – hívta fel a figyelmet Czeglédy Csaba szerdán a közösségi oldalán.

A kormánypártok megvédték a „kisnyilast” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció politikusa.

Ráadásul a Mi Hazánk Novákkal az élen korábban is hangoztatta, hogy el kellene törölni a mentelmi jogot, de jelen helyzetben a kormánypártok is látták, hogy az eljárás végére Novák elvesztette volna a képviselői mandátumát.

Novák Előd korábbi rongálási ügyéről is beszámoltunk. A politikus 2015-ben kalapáccsal esett neki Budapesten a Szabadság téri szovjet emlékműnek. 2021-ben a Kúria határozott az ügyről: szerintük az emlékmű megbontása erőszakos magatartásnak minősült, nem tekinthető véleménynyilvánításnak, ezért új elsőfokú eljárás lefolytatása mellett döntöttek.

Czeglédy Csaba bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„A Fidesz csak megvédte a kisnyilast

Novák Előd ellen köztörvényes ügyben folyik büntetőeljárás a Budai Központi Kerületi Bíróság előtt, a bíróság indítványozta is, hogy az Országgyűlés függessze fel a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjének mentelmi jogát.

Ehhez a képviselők kétharmadának szavazatára lett volna szükség tegnap a Parlamentben, azonban a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz mégsem biztosította a többséget. A kormánypártok pontosan tisztában voltak azzal, hogy Novák az eljárás végén elvesztette volna a képviselői mandátumát. Így hát megvédték. Összenő, ami összetartozik.

(Novák egy korábbi próbára bocsátás ideje alatt követett el a vád szerint két újabb bűncselekményt, ezért a próbára bocsátást a a bíróság megszüntette, és annak érdekében, hogy a korábbi bűncselekmény miatt büntetést szabhasson ki Novák ellen, a korábbi és az új ügyet egyesítenie kellett – ezt akadályozta most meg a Fidesz).

Arról nem is beszélve, hogy Novák és a Mi Hazánk évek óta azt hangoztatják, hogy el kell törölni a mentelmi jogot, idézem Novák egy parlamenti felszólalását (kommentbe beteszem a forrást):
>>A Mi Hazánk Mozgalom eltörölné ezt az idejétmúlt politikusi privilégiumot, hogy ne bújhassanak a mögé a politikusok<<.”

(Dr. Czeglédy Csaba/Facebook)

Valódi Hírek