Meglepő: Így reagált Böjte Csaba a borzalmas bántalmazási ügyre

Nem érzi magát felelősnek.

„Azt tényleg én döntöm el, önkénteskedni ki jöhet, de ha valakinek munkakönyvet adunk, akkor el kell mennie a munkaügyhöz, minden hivatalos helyre.

A gyerekek pedig, mint mondtam, nem a külvilágtól elzárva élnek nálunk: állami iskolába járnak, ahol van tanító, van iskolapszichológus, vannak osztálytársaik, akik nem nálunk élnek. Nap mint nap együtt vannak. És ott sem vette észre senki”

állította a Válasz Online-nak Böjte Csaba arra reagálva, hogy 28 évre ítélték az általa vezetett intézet egyik nevelőjét, Kedves Szabolcsot, aki sz*xuálisan bántalmazta a rá bízott gyerekeket.

Böjte azt is elmondta, hogy a férfi húsz kötelező alkalmassági vizsgán ment át, csak teóriái vannak, miért nem vették észre hamarabb.

„Az ítélet szerint tíz év alatt úgy egy tucat ilyen eset történt. Azaz évente egy-kettő. Legfeljebb három. Ezek a gyerekek viszont olyan helyekről jönnek, ahol gyakran mindennapos a testi-lelki és szexuális bántalmazás. Úgy gondolom: nem tűnt fel nekik. Megsimogatta itt vagy ott fürdetés közben…

Akkor nem tudatosult bennük, hogy mi történt. Utólag, felnőtt fejjel már igen. Ami kiszűrődött, ami miatt a nevelőt végül feljelentettem, nem is szexuális bántalmazás volt, hanem fizikai. Aztán elindult a nyomozás és kiderült, hogy egyéb is volt”

– fogalmazott.

Kitért arra is, hogy szerinte általános értelemben mindenért felelős, de olyan értelemben, hogy ki tudta volna szűrni, ami történt, vagy hogy mulasztást követett volna el, nem érzi magat felelősnek.

Böjtéről egyébként a napokban derült ki, hogy szeretőt tartott, akit kegyetlen módon sz*xuálisan bántalmazott, legalábbis a nő ezt állítja. Az ügyről hangfelvétel és üzenetek is kiszivárogtak. Erről >>ITT<< írunk.

Valódi Hírek