Újabb nyomot találtak a Magyarországon kilőtt svájci farkasról

Megtalálták a jeladóját.

Megtalálták a Magyarországon kilőtt svájci farkas jeladóját a Hernád folyóban erről a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat számolt be a közösségi oldalán. A részletekről a nyomozásra való tekintettel napokig nem számolhattak be, azonban pénteken Facebookon közölték a nem mindennapi kutatásról szóló beszámolót.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

Április 8-án találta meg búvárunk az M273-as néven ismerté vált farkas jeladóját a Hernád folyóban. A kutatást az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai és a rendőrség koordinálta és részt vett benne a katasztrófavédelem búvárszolgálata is.

A nyomozásra való tekintettel, csak ma tudunk beszámolni erről a napról, hiszen minden résztvevő azon dolgozott az elmúlt időszakban, hogy minél több részlet a helyére kerüljön és összeálljon a kép. Szolgálatunk csak a búvártevékenységben vett részt, így a nyomozással kapcsolatban nem rendelkezünk egyéb információval és a kommunikációnk is csak az általunk elvégzett feladatra terjed ki.

Április 8-án a kora reggeli órákban az előző napon a vízalatti kutatást végző hivatásos búvárszolgálat váltására érkeztünk meg Hidasnémetibe. A folyó vizsgálatát követően egy kölönleges, de környezetre ártalmatlan szerrel megfestettük a folyamot, hogy láthassuk azt, hogy merre veti ki magából a hordalékot.

A festés által kirajzolódó terület egybe esett azzal a résszel, ahonnan a szakszolgálat és nemzeti park szakemberei bemérték a nyakörv rádiós jeladójának a jeleit. Itt egy kb 50 méter széles folyószelvényre lehetett leszűkíteni a kutatási területet a rohanó Hernád folyóban.

Búváraink párhuzamosan a megfestett területeket kezdték el átvizsgálni a folyam két oldalán. A kutatás sikeresen zárul és a jeladót átadtuk a hatóságoknak. Köszönjük a belénk vetett bizalamat és őszintén megmondjuk, hogy erre most szakmailag nagyon büszkék vagyunk és örömmel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk a nyomozás végkimeneteléhez.

Kérjük ne feledd, hogy szolgálatunk működését adód 1%-val is támogathatod. Adószámunk:18711509-1-13

Néha mi is segítségre szorulunk.
Fotók: Budai Bálint (PMKMSZ)

Több ízben beszámoltunk a svájci farkas kilövését követő fejleményekről. Áprilisban váratlanul napvilágra került egy nyílt levél, amelyet elvileg az állatot kilövő vadász írt. Azóta kiderült, hogy ez egy pamfletszerű fantázialevél volt.

Valódi Hírek