Micsoda fordulat! A svájci farkas lelövésével gyanúsított vadász kibökte, szerinte mi történt valójában

Ő máshogy látja.

A Vadászat EVO – Hagyományok és haladás, beszélgetések a tábortűznél nevű zárt Facebook-csoportban, egy posztban vallott a svájci farkas lelövésével gyanúsított vadász – írta a femcafe.hu hétfői cikkében.

A bejegyzés szerint

a vadász csak a vándormadarak vonulását indult megfigyelni,

elmondása szerint az ornitológia ( madártan – a szerk.) lelkes híve. A puskát állítása szerint azért vitte magával, hogy ha sebzett, beteg állattal találkozna, akkor megszabadítsa a szenvedésektől.

A magaslesen lett figyelmes az állatra, egy kóbor kutyának vélte, így előkapta a hátizsákjából a kutyatápot, hogy közelebb csalogassa az állatot.

„Ahogy odaért, kiöntöttem egy maréknyit a kutyaeledelből amit ő hálás farkcsóválás közepette azonnal enni kezdett. Nagyon le volt soványodva szegény. Evés közben folyamatosan kapkodott a nyakán lévő fura nyakörvhöz a mancsával, szemmel láthatóan zavarta”

– folytatta a történetet a vadász.

Elmondása szerint levette róla a nyakörvet, ami kisebesítette az állat nyakát. Elsősegélycsomagot is vitt magával, Betadine-nal fertőtlenítette a sebet. A kutya megette a tápot és elszaladt.

A vadász úgy nyilatkozott, hogy

el akarta juttatni a nyakörvet az állatvédőkhöz,

azonban a vér miatt először le akarta mosni a Hernád folyóban.

„Sajnos ahogy előhajoltam, a telefonom a mellzsebemből beleesett a vízbe, és ahogy utánakaptam, beleejtettem a folyóba a nyakörvet is, amit aztán a sodrás azonnal elvitt”

– állította a vadász, elmondása szerint sem a nyakörvről, sem a kutya sorsáról nincs tudomása, majd hozzátette:

„ha tudtam volna, hogy egy szigorúan védett farkasról van szó,

egy szelfit feltétlenül csináltam volna vele”

Ahogy korábban írtuk, az állattal egy vadász végezhetett, akinél az információk szerint már kutatást is végeztek a hatóságok, a telkén több természetkárosításra utaló bizonyítékot találtak.

Az ügy széles körben felháborodást keltett, Zalatnay Sarolta, aki egyben nagy állatvédő is arról nyilatkozott, hogy szívesen a szemébe nézne az elkövetőnek, sőt fel is pofozná őt.

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek