Újabb elképesztő fordulat: Ezt üzente a svájci farkas kilövéséről író vadász

Újabb részletek derültek ki.

A Vadászat EVO – Hagyományok és haladás, beszélgetések a tábortűznél nevű zárt Facebook-csoportban, egy posztban vallott a svájci farkas lelövésével gyanúsított vadász – írta cikkében a femcafe.hu.

Friss fejlemény az ügyben, hogy a vadaszforum.net egyik forrása arról számolt be,

a „vadász vallomása” csak fikció, amit ő talált ki.

Lapunkhoz is eljuttatott levelében arról írt, hogy valaki – egy Horváth Zoltán nevű felhasználó – minden előzetes egyeztetés nélkül felhasználta írását, és feltette az általa üzemeltetett Facebook-csoportba, ahonnan aztán önálló életre kelt a „hír”.

Levelét változtatások nélkül közöljük:

„Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba…

Nincs semmiféle »vallomás«. Az egész egy fikció.

Onnan tudom, hogy én találtam ki. A www.vadaszforum.net vadászati portálon beszélgettünk a dologról és a közállapotokról, arról, miként fog kimászni a tettes a bajból amibe meggondolatlanságával, gátlástalanságával sodorta magát és valahol persze az egész magyar vadásztársadalmat.

Ez inspirált arra, hogy poénból írjak egy »vallomást« amin aztán nevettünk egy jót és ennyiben maradt.

Azonban valaki – egy Horváth Zoltán néven facebookozó felhasználó – minden előzetes egyeztetés nélkül felhasználta azt az írást, feltette az általa üzemeltetett https://www.facebook.com/photo/?fbid=206908018704642&set=a.125893523472759 felületre, ahonnan aztán önálló életre kelt a »hír«, átvette egy másik Facebook-csoport, onnan az ac news »hírportál« tőlük meg aztán ki tudja hányan.

Igyekeztem a lehető legabszurdabb mellébeszéléssel telerakni az írást, de ez is kevés volt ahhoz, hogy ne vegyék komolyan, ne kezdjék el sorról sorra kielemezni. Szomorú…”

Levelében megosztotta az eredeti megjelenés linkjét is, amit >>ITT<< lehet elérni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az állattal egy vadász végezhetett, akinél az információk szerint már kutatást is végeztek a hatóságok, a telkén több természetkárosításra utaló bizonyítékot találtak. Az eset széles körben óriási felháborodást váltott ki, az ügyben többek között megszólalt Zalatnay Sarolta is. Erről >>ITT<< írtunk bővebben.

(A vad és környezete/Facebook)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek