Hatalmas tömeg vonult a Fidesz-székház elé, Pintér és Orbán azonnali távozását követelik a tüntetők

És egyre csak gyűlnek.

A fővárosi Andrássy úton vonul az oktatás helyzetéért és az ország jövőjéért aggódó tömeg pénteken este. A tüntetők Pintér Sándor távozását követelik.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több alkalommal tartottak demonstrációt az oktatás katasztrofális helyzete miatt. Figyelemre méltó, hogy a korábbi évekkel ellentétben a tiltakozók túlnyomó része a tizen- és huszonéves korosztályból került ki.

A demonstrálók többször a köztársasági elnök hivatala, a Sándor-palota és a mellette található Karmelita kolostor, Orbán Viktor székhelye előtt is demonstráltak. A rendőrök két ízben könnygázt is bevetettek.

A jelen demonstráció „Gyerekeket bántasz!” címmel hirdette meg az Egységes Diákfront és az aHang 16 óra 30-as kezdettel. Több mint 21 ezren jeleztek vissza az eseményre, amely évek óta nem tapasztalható érdeklődést mutat.

A Kossuth Lajos téren oktatási szereplők tartottak beszédet. Azok lezárultát követően a tömeg a terézvárosi Andrássy úton vonult végig.

Jámbor András képén jól látszik a tömeg mérete az Andrássy úton haladás közben:

A demonstráció pártoktól függetlenül szerveződött, de részt vesznek rajta ellenzéki politikusok is, a fent említett Jámbor Andráson kívül jelen vannak a rendezvényen a DK politikusai is így például, Arató Gergely és Hegedűs Andrea, valamint a párt ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület is ott van, de megjelent a független Hadházy Ákos is.

Az Andrássy útról a tiltakozók a Lendvay utcába vonultak a Fidesz-székház elé, ahol már „várták” a rendőrök a demonstrálókat. A „bűnözőket védtek” mellett elhangzott a „mocskos Fidesz„, illetve a „kismalac, kismalac, engedj be!„, emellett a „magyar rendőr velünk van!” rigmust is skandálták a tiltakozók.

A Mérce élőben közvetíti az eseményt, amelyet itt lehet követni:

Valódi Hírek