Ráfáznak az országbérletesek: Máris kitiltották őket egy fontos vonatról, külön kell perkálniuk érte

Csak pár hétig élvezhették az olcsóbb utazást.

Alig pár hete lehet használni a vármegye- és országbérleteket, máris közölte a MÁV, hogy május 15-től az utóbbit már nem lehet használni a balatoni InterCity vonatokon – derült ki a vasúttársaság közleményéből.

Ezekkel a járatokkal ugyanis a nyári csúcsforgalom miatt helyjeggyel lehet utazni. Ez máris

egy óriási mínusz a kormány „legújabb találmányának„,

hiszen a Balaton környékén rengetegen ingáznak. Ők az InterCity helyett a Siófok-Keszthely között közlekedő expresszvonati kocsikat, vagy a Volánbusz járatait választhatják. A Balaton és Budapest között a felármentes vonatokat is igénybe lehet venni – ezek lassabban, illetve alacsonyabb komfortfokozatú kocsikkal közlekednek.

A Telex egyik olvasója május 8-án vásárolta meg az országbérletet, amelyhez 18 900 forintért jutott hozzá a korábbi 71 200 forintos bérlet helyett. A meglepetés egy héttel később érte, amikor a reggeli járatok szembesült azzal, hogy nem jogosult használni a bérletet. Közölték vele, hogy

a teljes szakaszra jegyet kell vennie

pótdíj ellenében, a különbözet megfizetése pedig nem lehetséges.

A MÁV közlése szerint a Balaton és a Tópart InterCity a nyári előszezon kezdete miatt helyjegyes, azaz feláras lett. Az ilyen járatokra viszont

már nem érvényes az országbérlet.

Pedig az Építési és Közlekedési Minisztérium pár hete büszkén közölte, hogy több százezret sikerült eladniuk a új bérletekből a tömegközlekedő polgároknak. Sőt 4 egyszerű szóval jellemezték a bérletkonstrukciót: olcsóság, egyszerűség, korlátlanság, igazságosság.

Az első azonnal csábította az ingázókat, így a Telex pórul járt olvasóját is, aki nem egyedüliként megvásárolta a bérletet, amelyet összesen egy hétig tudott használni.

Valódi Hírek