Készül a balhé: A honvédelmi miniszter bejelentette, mit akar kezdeni a kirúgott katonákkal

Megosztotta az ötletét.

A honvédelmi oktatásban hasznosítaná az elbocsátott katonák tudását a sereg – erről Szalay-Bobrovniczky Kristóf számolt be szerda reggel az M1 reggeli műsorában.

A honvédelmi miniszter kifejtette, hogy nagyon fontosnak tartják a magyar katonák megbecsülésének növelését. Ezért is jöttek létre a honvédelmi táborok, valamint a kadétiskolák – tette hozzá a tárcavezető. Meglátása szerint ugyanis felnőtt egy olyan generáció, amely csak a felmenők elbeszéléseiből ismeri a haza fegyveres védelmének ügyét.

A toborzókampányuk célja, hogy

bemutassák az újgenerációs haderőt a fiataloknak.

Rámutatott, hogy már megváltozott az alapvető biztonsági helyzet Európában, így a magyar haderő is folyamatos fejlesztéseken megy keresztül. Ennek része az eszközök beszerzése, a harci szellem fejlesztése és a szervezeti átalakítás, mint amilyen a Területvédelmi Erők Parancsnokságának létrehozása áprilisban – mondta Szalay.

A miniszter úgy nyilatkozott, hogy a honvédelem mindannyiunk közös ügye, és várják azokat a fiatalokat, akik ebben részt akarnak venni. Az iranyasereg.hu oldalon fogadják azokat, akik hivatásosként vagy tartalékosként akarnak csatlakozni a haza fegyveres védelméhez.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek