Friss kutatás: Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki politikus

Határozott, de empatikus vezetőt látnak benne az emberek.

Az EP-választások előtt egy évvel készített friss felmérést a Závecz Research, amelyből kiderül, hogy a biztos szavazók 46 százaléka a Fideszre, míg 54 százalékuk valamelyik ellenzéki pártra szavazna.

A legerősebb ellenzéki párt 4 éve folyamatosan a Demokratikus Koalíció: Dobrev Kláráék 4 éve 16 százalékot kaptak, most már 19 százalékon állnak.

A Momentumra a szavazók 8, a Mi hazánkra 7 százaléka szavazna, míg a Jobbik és az MSZP 6-6, az LMP 4, a Kutyapárt 3, a Párbeszéd pedig 2 százalékon áll.

.

A felmérésben arra is rákérdeztek, hogy a válaszadók mennyire szívesen szavaznának egy-egy politikus által vezetett listára a jövő évi EP-választáson. A résztvevőknek egytől ötig tartó skálán kellett értékelniük a megnevezett hét politikust.

Dobrev Klára végzett az első helyen (5-ből 2,3 ponttal), ő tehát a legnépszerűbb politikus az ellenzéki mezőnyben, mögötte 2,2 ponttal holtversenyben Jakab Péter, Ungár Péter és Donáth Anna következik.

A sort a párbeszédes Jávor Benedek (2,1), az LMP-s Schmuck Erzsébet (2) és az MSZP-s Tüttő Kata (2) zárta.

A kutatás érdekességként megjegyzi, hogy a párt nélküliek körében viszont Jakab Péter a legnépszerűbb, ami azt mutatja, hogy a Jobbikból való viharos távozása után meg tudta őrizni a támogatottságát, és érdemes vele számolni a jövőben is.

A neveket a kutatás megrendelője, az Ökopolisz Alapítvány jelölte ki.

Valódi Hírek