Elindult a cunami: Sorra hagyják ott a kormánykedvenc óriásbankot az ügyfelek

Pedig csak pár hete jött létre.

Alig két hete jött létre az MBH Bank Nyrt. a Takarékbank és az MKB egyesüléséből, máris elkezdődött a panaszáradat – derült ki az azenpenzem.hu hétfői cikkéből.

Az eredetileg az MKB-hoz tartozó ügyfelek arról számoltak be, hogy nem tudtak bejelentkezni az új pénzintézet applikációján. A bank szerint a problémát egy program letöltésével lehetett orvosolni. Egy technikai galiba miatt a korábbi Takarékbank ügyfelei sem tudták használni a mobilalkalmazást. Ezen frissítéssel lehetett segíteni.

Később azonban már az új bankra hivatkozva érkeztek a panaszok: az MBH szerint egy ügyfélnek csak egy forintszámlája lehet náluk, így több szerződést is felmondtak. Így

rengeteg ügyvéd távozott a pénzintézettől,

ugyanis nekik a „normál” számla mellé szükségük van „letéti” számlára is.

A Magyar Nemzeti Bank szerint a jogszabály nem tiltja, hogy egy ügyfél egy hitelintézetnél több fizetési számlát vezessen, azonban az üzletpolitikai megfontolásból hozott intézkedéseket nem kommentálták.

Az MBH szerint

félreértésről lehet szó.

Elmondásuk szerint a magánszemélyek és a vállalkozások náluk rendelkezhetnek egyszerre több forintszámlával. Kifejtették, hogy nem mondtak fel szerződéseket amiatt, hogy egy ügyfélnek több számlája volt az összeolvadó bankoknál, illetve az új MBH-nál. Elmondásuk szerint „technikai okok” miatt kellett a számlákat összehangolni.

Indoklásuk szerint ügyfélszintű árazásra tértek át, azaz egy díjcsomagot biztosítanak az ügyfelekhez tartozó minden lakossági vagy pénzforgalmi számla esetében. Ez a letéti csomagokat érinti, a számlavezetési szolgáltatást nem – tették hozzá.

Valódi Hírek