Kiderült: Magyarországon rendezik meg a fehérorosz diktátor csapatának mérkőzéseit

Jönnek a fehéroroszok.

A hírek szerint Magyarországon rendezik meg a fehérorosz labdarúgó-válogatott soron következő Európa-bajnoki selejtező-mérkőzését.

A Népszava arról írt, hogy a Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúját támogató ország sportolóit több nemzetközi szövetség is szankciós intézkedésekkel sújtotta, ezért az UEFA úgy döntött, hogy a fehéroroszok hazai mérkőzéseit „semleges helyszínen”, zárt kapuk mögött lehet kizárólag megtartani.

A belarusz válogatott az újpesti Szusza Ferenc Stadionban június 16-án Izraelt, három nappal később pedig Koszovót fogadja.

A lap kereste az üggyel kapcsolatban a Magyar Labdarúgó-szövetséget, hogy adjanak tájékoztatást a magyarországi rendezés hátteréről, de érdemi információkkal nem szolgáltak.

„Tájékoztatjuk lapjukat, hogy a fehérorosz szövetség megkereste az MLSZ-t a soron következő Eb-mérkőzéseik helyszínével kapcsolatban. A magyar szövetség több megfelelő kategóriájú stadiont ajánlott a fehérorosz szövetség figyelmébe, amelyek közül ők az újpesti Szusza Ferenc stadiont választották. A két szövetség megállapodását az UEFA is jóváhagyta”

– közölték.

Mint ismert, az orosz háborút támogató Alekszandr Lukasenka fehérorosz diktátor által vezetett ország, szoros kapcsolatokat ápol Vlagyimir Putyinnal és Orbán Viktor kormányával is.

A héten derült ki, hogy kizárólag Magyarország nem csatlakozott ahhoz az európai uniós kezdeményezéshez, amely elítélte Fehéroroszországot az emberi jogok helyzete miatt. Szijjártó Péter februárban tett látogatást Minszkben, áprilisban pedig Budapesten fogadta fehérorosz kollégáját, Szjarhej Alejnyiket, bár e találkozót igyekeztek nem nagydobra verni.

Valódi Hírek