Szijjártó Péter váratlanul bejelentette, miért fogják támadni őt Magyarországon

Szerinte ezért kapni fog.

Minszkbe látogatott Szijjártó Péter, a béke álláspontját fogja képviselni Fehéroroszországban — írta hétfő kora délutáni Facebook-bejegyzésében. A politikus vasárnapi, Kossuth rádiónak adott interjújában már beszélt az elhúzódó háború következményeiről és a béketárgyalások sürgetéséről.

A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet a 2022. február 24-én kitört orosz-ukrán háború emberáldozataira, valamint a nemzetközi közösség tagjait arra szolította fel, hogy kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a már súlyos konfliktus meghosszabbodására adnának okot.

A minszki tárgyalással kapcsolatos bejegyzése alább olvasható:

Az Ukrajnában zajló háború egyre durvább, egyre több ember hal meg a harcok miatt. Most emberéleteket kell menteni, azt pedig csak békével lehet. Magyarország

azt várja el a nemzetközi közösség minden tagjától,

hogy a mielőbbi béke érdekében lépjenek fel és kerüljék azokat a lépéseket, amelyek a háború meghosszabbodásának vagy eszkalációjának kockázatával járnak.

Ezt a béke álláspontot fogom képviselni a mai minszki tárgyalásaimon is. Nyilván

sokan fognak támadni a látogatás miatt,

de a mi álláspontunk egyértelmű: a kommunikációs csatornákat nyitva kell tartani. Ha nem így cselekednénk, akkor a békére való felhívás üzenetét ma sem tudnám átadni.

Valódi Hírek